Een volledig nieuw carbon frame en een geupdate versie van de stalen Tempest. Tijdens het mediakamp van Bombtrack nabij het Duitse Keulen was er heel wat te zien. Het merk dat vooral een hele brede lijn aan eigenwijze toer-, reis- en avonturenfietsen maakt heeft ook een paar fraaie racers. Kijk maar mee.

De Tempest C is volledig vernieuwd. Een volledige carbon frame en vork, opgetrokken uit Toray T700 en T800 carbon. Het frame heeft geen pressfit bracket meer, maar werkt met de nieuwe T47 standaard. Zeg maar schroefdraad voor cranks met een 30 millimeter as. Mooi! Inmiddels zijn haast alle fietsbouwers er wel over eens dat pressfit geen verbetering is. T47 kan dan ook weleens een breed toegepaste standaard gaan worden. We hopen het in ieder geval.

Bekijken we de Tempest C van achter naar voren dan zien we een behoorlijk rank en slank frame. De vork sluit mooi aan op het balhoofd en deze voorzijde voelt tijdens een eerste kennismaking lekker strak. Een echt racekarretje. De achterzijde is zeer subtiel met dunne buisjes om het nodige comfort te genereren.

De fiets is afgemonteerd met uitsluitend kwaliteitsonderdelen die zich al meermaals hebben bewezen. Zo zien we een volledige Shimano Ultegra afmontage, met schijfremmen. Stevige 160 millimeter Ice-Tech remschijven en gewoon 2×11 versnellingen. De Tempest C is misschien wel de meest mainstream bike uit de Bombtrack collectie.

Ritchey is leverancier van de componenten en het Engelse Hunt Wheels levert een set wielen. De Tempest C is momenteel enkel in bordeauxrood verkrijgbaar. Voor de complete fiets betaal je €3599 bij de dealer. Meer info hier.

Staal

De stalen racer van Bombtrack gaat door het leven als Tempest. Het frame is volledig opnieuw in de verf gezet en bevat een hoop nieuwe details. Zo heeft het frame nu een volledige carbon vork met tapered balhoofd. Meer stijfheid aan de voorkant en vooral ook een lichter gewicht. Het frame is opgebouwd uit Columbus Cromor buizen en heeft net als de Tempest C een T47 bracket gekregen.

Een volledig opnieuw ontworpen dropout maakt het gebruik van flat mount remcalipers mogelijk. Ook heeft de Tempest nu een zelfde derailleurhanger als alle andere Bombtrack modellen. Handig! Kabels lopen buitenom. De remleiding die naar de achterrem loopt piept wel binnendoor.

De Tempest wordt standaard geleverd met een Shimano 105 aandrijving en TRP Spyre mechanische remmen. Ook hier zijn Ritchey en Hunt aangesproken als het om de onderdelen gaat. Deze stalen Tempest is lekker klassiek. Banden tot 28 millimeter passen onder de vorkkroon door. Een complete Tempest koop je voor €1999. Het frame is leverbaar in zwart of mat wit/blauw. Enkel een frame bestellen kan ook.