Voor kleurrijke zomerkleding heb je inmiddels tal van adresjes om je slag te slaan, maar best vaak kom je dan van een koude kermis thuis omdat de kwaliteit niet helemaal je-van-het is. Bij Rapha is dat niet het geval. Al jarenlang combineren zij stijlvolle kleding met goede, kwalitatieve eigenschappen. Wij hebben twee setjes uit de Pro Team-lijn getest.

De vernieuwde Pro Team-collectie omvat meerdere shirts. Behalve de kwaliteit zit er ook een verschil in prijs: de Aero Jersey is het duurst (€175), gevolgd door de Flyweight (€155) Pro Team (€145) en Training (€100). Behalve de flitsende kleuren valt ook de typische Rapha-streep op de mouw op. Wij hebben de shirts getest met de Men’s Pro Team Training Bib Short.

Rapha

Jeff: “Ik testte de afgelopen tijd de Pro Team Jersey van Rapha. Het shirt zit comfortabel en strak om het lichaam. Wel merk ik dat de mouwen wat losser zitten dan verwacht, maar dat wordt niet als vervelend ervaren. De onderkant van het shirt is wat aan de korte kant, maar de door goede gripper blijft het goed op zijn plek zitten. Tijdens lange trainingsritten hoef ik het shirt niet omlaag te trekken.”

“Ideaal onder warme omstandigheden.”

“Het shirt is licht en zacht van stof. Je merkt onder warme omstandigheden dat het shirt droog blijft en goed adement. In de achterzakken kun je de benodigde spullen kwijt zonder dat de zakken door het gewicht gaan hangen. Het is een comfortabel shirt: erg prettig om te dragen, vooral als het zo warm is als nu.”

Michael: “Ik kreeg het ‘instapmodel’ van de Pro Team-lijn opgestuurd: de Training Jersey. Voor 100 euro ben je eigenaar van het shirt en dat vind ik voor Rapha-begrippen best meevallen. Het bedrijf staat erom bekend dat de kleding exclusief is en voor een groot deel van de wielertoeristen niet te betalen valt, maar €100 vind ik nog wel enigszins meevallen. Toegegeven: het blijft een hoop geld en met dat bedrag plaatsen ze zichzelf absoluut niet ineens in de instapcategorie, maar doen ze met een voor hun doen instapproduct mee in het middensegment.”

Prijzig, maar kwalitatief goed
“Kleding voor beginnende fietsers is het niet. Hoewel er voldoende stretch in het shirt zit en je dus best een buikje mag hebben om het te dragen (het is geen snelpak) zit het allemaal lekker strak. Vooral de mouwen vallen op. Behalve dat het hele shirt lichtblauw kleurt en de mouwen iets donkerder, zit er op de linkermouw ook een typische Rapha-streep. De andere shirts uit de Pro Team-collectie hebben hier nog de naam van het merk opstaan, bij de Training Jersey is dat niet het geval. Gelukkig maar, want de naam Rapha staat op al hun kleding al zo ontzettend groot. Daar moet je van houden.”

“Het shirt zit fijn. Ik had voor dat bedrag verwacht dat het lekker zou zitten en wat dat betreft maakt de Pro Team Training Jersey alle verwachtingen waar. In tegenstelling tot Jeff vind ik de mouwen wel lekker strak (niet té) en houdt de brede gripper inderdaad alles op zijn plaats. Ook wat ademend vermogen en zweten betreft scoort het shirt bij mij hoog: het zit gewoon erg comfortabel en je ziet geen lelijke zoutplekken na flinke inspanning. Prima.”


Mooie kleur blauw. 


De Rapha Training Jersey haal je voor €100.

Meer weten over de Rapha-kleding? Check dan de site.