Het jaar is halverwege en de zegeteller van Alejandro Valverde staat nog op ‘0’. Zorgelijk, zou je normaal gesproken zeggen, maar de reden is bij iedereen wel bekend. Fizik zet de 40-jarige (!) toprenner in het zonnetje door met een speciale versie van de Infinito R1 te komen.

De ‘El Bala’-editie combineert comfort van wereldklasse met een limited edition design, om zo de Spaans kampioen op de weg (en wereldkampioen van 2018) te eren. Dat is terecht, want als je zelfs meerdere bijnamen hebt (El Bala, El Imbatido), ben je een grote. Over de Infinito R1 is al genoeg geschreven, maar deze versie is qua uiterlijk toch iets anders. De schoen heeft net als de andere uitvoering de superstijve R1-buitenzool en beschikt over dezelfde functionaliteiten. Alleen de kleursamenstelling is anders.

Alejandro Valverde 2020

Infinito R1 El Bala

“Ik mag mij gelukkig prijzen dat ik al jaren samenwerk met Fizik. Zij hebben mij altijd gesteund, onder andere door specifiek schoenen alleen voor mij te maken. Nu is het tijd om fans van Fizik de mogelijkheid te geven om de door mij ontworpen El Bala-schoenen te tonen”, zegt Valverde.

Op het eerste oog is er niet heel veel anders ten opzichte van de ‘normale’ Infinito R1, maar het Spaanse tintje doet toch wel sterk vermoeden dat we met Valverde te maken hebben. Ben je gek van Spanje, Valverde of vind je de kleuren rood en geel gewoon mooi? Dan zou dit wel een mooi paar voor jou kunnen zijn.

De schoen kost minimaal €365. Hieronder staan nog wat foto’s.

Alejandro Valverde 2020