In navolging van de Pro Team Kit heeft Rapha vandaag nieuwe schoenen gepresenteerd. “We zijn terug naar de basis gegaan en hebben de schoenen vanaf ‘nul’ opgebouwd. Samen met materiaalexperts, carbonfabrikanten en professionele wielrenners hebben we twee jaar aan deze schoen gewerkt”, vertelt Rapha in het persbericht. De schoen is gemaakt voor wedstrijdrijders.

Bij het maken van de Pro Team Shoes heeft Rapha intensief samengewerkt met het in Californië gevestigde bedrijf Avery Dennison. Uit die samenwerking rolde ‘Powerweave’, een stof gemaakt met het Jacquard-mechanisme. Volgens Rapha voelt het ‘aan als een handschoen’ en hebben ze een nieuwe ‘benchmark’ neergezet.

Renners van EF zijn enthousiast

De renners van EF Education First hebben veel input geleverd bij het maken van de Pro Team-schoen. “Ik heb ze 12 dagen aangehad en er zo’n 1000 kilometer mee gereden. Normaal gesproken moet ik een maand wennen aan nieuwe schoenen, maar deze zaten direct lekker uit de doos. Ik heb ze zelfs al aangehad tijdens een wedstrijd en ze zijn goed bevallen”, zegt Lachlan Morton.

“Een week voor de Tour Down Under heb ik ze voor het eerst aan gedaan. Na mijn eerste trainingsrit wist ik al dat ik ze met de wedstrijd aan wilde doen. Comfort en stijfheid valt moeilijk te combineren, maar Rapha is er met deze schoen wel in geslaagd”, legt Neilson Powless uit. Mooie marketingpraat dus, maar we zijn vooral benieuwd hoe ze écht zitten!

Voor €310 zijn de schoenen te koop.

Rapha Pro Team Shoes Rapha Pro Team Shoes

Rapha Pro Team Shoes Rapha Pro Team Shoes

Rapha Pro Team Shoes