De Tour de France is in aantocht en dat is meestal het moment voor merken om met nieuw spul op de proppen te komen. Storm loopt het nog niet, maar langzaam maar zeker komen de eerste bedrijven uit hun corona-dip en kondigen ze nieuwe producten aan. Oakley komt voorlopig nog niet met iets nieuws, maar heeft wel onder andere de Sutro in een nieuw jasje gestoken.

Hoewel de Sutro nog niet zo lang deel uitmaakt van het Oakley-assortiment, is het wel al een bril met historie. Niemand minder dan Egan Bernal schreef er vorig jaar de Franse ronde mee op zijn naam. Niet alleen de Sutro heeft een nieuw, goudachtig kleurtje gekregen, ook de Flight Jacket en EVZero Blades zijn veranderd. Het frame bestaat nu uit een mooie mengelmoes van gouden, zilveren en zwarte kleuren. Oakley noemt het ‘Trifecta Fade’. In de lens is het Tourlogo gegraveerd. De Sutro kost (met Prizm-glas) €176.

“Het montuur met een zwarte, goud- en zilverkleurige waas straalt de kracht, prestige en volharding uit die de sporters van wereldklasse tijdens de 21 slopende etappes tonen”, schrijft Oakley over de nieuwe Tour de France collectie op haar site. “Sutro van Oakley voorziet traditionele sport-performance brillen van een nieuwe look. De high-wrap bril, geïnspireerd op het dagelijkse leven van urban wielrenners, zorgt voor een stoere, veelzijdige look, biedt bescherming tegen de weersinvloeden en verbetert het zicht dankzij de technologie van Prizm-brillenglazen.”

Helmen
De brillen kun je matchen met de ARO 5 en ARO 3-helmen, want ook die zijn vernieuwd. De ARO 5 is de tophelm van Oakley en haal je onder andere bij Futurumshop voor €269, de ARO 3 is ietsje goedkoper: €199. Ze komen allebei overeen dat er gouden accenten zijn toegevoegd aan het design.


De Flight Jacket.

EVZero Blades.


Oakley ARO5.