Nieuw seizoen, nieuwe brillen. 100% heeft al tal van wielerbrillen op voorraad en de keuze is er al reuze, maar vanaf nu wordt het nog iets moeilijker om te kiezen uit al het moois wat 100% te bieden heeft. De Racetrap en de Renshaw zijn de nieuwe pareltjes waar onder andere Peter Sagan mee gaat rijden.

Racetrap

De Racetrap is, zoals de naam al doet vermoeden, een echte racebril. 100% omschrijft de Racetrap als de volgende evolutie van de Speedtrap, en dat is niet geheel onterecht. Qua uiterlijk doet de Racetrap erg veel denken aan de Speedtrap. Het verschil zit ‘m in het vizier: de Racetrap heeft een bredere lens en een iets smallere pasvorm. Ten opzichte van de Speedtrap oogt het frame van de Racetrap ook iets minder aanwezig.

De bril is ontworpen in Californië en gemaakt in Europa. De Ultra HD-lens komt uit Frankrijk en is voorzien van krasbestendig Polycarbonaat. Het frame is van het duurzame, flexibele en lichte materiaal TR90. De bril is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar: zwart frame met rood-gele lens, een zwart frame met gele tinten en ‘smokey’ lens, een bananengeel frame met zwarte, gespiegelde lens en een wit frame met blauwe, gespiegelde lens. Keuze zat! Voor de brillen met HiPER gespiegelde glazen (zwart frame met rood-gele lens en wit frame met blauwe lens) betaal je €200. De andere brillen kosten €180 (geel frame met gespiegelde smokey lens) en €160.


De Racetrap met HiPER gespiegelde glazen.


De Racetrap in het bananengeel en met ‘smoke’ lens. Deze zijn iets goedkoper.

De Renshaw is meer geschikt voor op het terras. De bril is vernoemd naar oud-prof Mark Renshaw, die onlangs in de Tour of Britain afscheid nam. De Renshaw is er in eveneens vier uitvoeringen verkrijgbaar. Het is zo’n bril waar je op het terras of na een wedstrijd/toertocht de blits mee maakt, maar die je onder helm minder snel zal dragen. De Renshaw is er, afhankelijk van de glazen, al vanaf €115.

 

Vanaf begin oktober zijn de brillen verkrijgbaar bij alle 100% dealers in de Benelux. Wellicht spot je er ene Mathieu van der Poel zondag mee in Yorkshire…