Rudy Project presenteerde onlangs haar oog- en helmencollectie voor het nieuwe kalenderjaar. Behalve nieuwe brillen voor hardlopers en golfers is er ook een nieuw model voor wielrenners: de Keyblade. Het heeft een ‘revolutionair ventilatiesysteem’, schrijft Rudy Project in een persbericht.

Keyblade

De Italianen hebben al diverse fijne fietsbrillen op voorraad. Denk bijvoorbeeld maar aan de Defender, die door de profs van Bahrain-Merida wordt gedragen. Voor 2020 komt Rudy Project met zes nieuwe brillen op de proppen. Vijf daarvan zijn niet bedoeld voor wielrenners, maar de Keyblade is dat wel. Waar de Defender al voorzien is van goede ventilatie, daar is de Keyblade volgens Rudy Project nóg iets beter.

Rudy Project Keyblade
Keyblade Rudy Project

Wat is er dan anders? De ImpactX fotochromatische lenzen hebben drie kleine openingen. Net onder het bovenframe zitten twee kleine rechthoekjes en ook aan de onderkant zit een opvallende opening. Het ‘Vent Controller System’ zorgt voor een efficiëntere luchtstroom en de Vertical Power Flow – hét nieuwe ventilatiesysteem van Rudy Project – voor een betere ventilatie. Dat vind je ook terug in de pootjes, want ook daar is er naast het merklogo een stukje uitgesneden. Het frame is gemaakt van het lichte Grilamide en de bril valt smal. “Ideaal voor vrouwen of mannen met een smaller gezicht”, staat er in het persbericht.

De bril kost minimaal €125, daar krijg je een Keyblade met Black Mirror-glazen voor terug. Voor een bril met fotochromatische lenzen leg je minstens €169 neer.

Specificaties:
– Vertical Power Flow
– Vent Controller System
– Frame van Grilamide
– Fotochromatische lenzen van ImpactX
– Bril valt smal
– Drie soorten glazen verkrijgbaar
– Totaal in 9 variaties verkrijgbaar
– Gewicht: 32 gram
– Adviesprijs: vanaf €125 (met fotochromatische lenzen vanaf €169)

Protera +

De Protera bestaat al even, dus wellicht doet die naam een belletje rinkelen. De Protera + is de geüpdate versie van de mountainbikehelm. De vernieuwde Protera + is volgens Rudy Project op meerdere gebieden verbeterd. Zo geeft de helm je meer veiligheid en is het een stuk comfortabeler. “De Protera + is licht van gewicht, comfortabel, zit lekker, is stijlvol en heeft goede ventilatie voor zowel technische als alledaagse ritjes.”

Het is mogelijk om je bril weg te steken. De helm is daarnaast voorzien van een breed, nieuw vizier en verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: blauw/groen, zwart en merlot (rood). De helm weegt zo’n 360 gram. De adviesprijs is €149 en vanaf november is de helm te koop.

Specificaties:
– RSR 9 retentiesysteem
– Kliksluiting
– Insectennet
– 18 ventilatiegaten
– Maten: S/M en L (55-58 en 59-61 cm)
– Drie kleuren: blauw/groen, zwart en rood
– Gewicht: +- 360 gram
– Adviesprijs: €149