Specialized heeft een nieuwe wegschoen op de markt gebracht. De S-Works 7 Vent ziet er cool uit en is dat ook. Koeler en sneller, laat het Amerikaanse bedrijf weten. Ideaal voor een fietsrit tijdens een warme zomerdag of op een loeiwarme zolder als je toch liever gaat Zwiften.

Want de naam verklapt het al een beetje: de Vent is lekker luchtig. “De geventileerde voorkant van de schoen trekt lucht naar binnen via de voorkant en circuleert deze rond je voeten, terwijl de nieuw ontwikkelde bovenkant en schoenlip van gaas die lucht vrij door de schoen laat stromen, wat helpt bij het koelen en verdampen van het zweet”, staat er in het persbericht.

Lichtgewicht

De schoen weegt slechts 230 gram (bij maat 42) en dat komt deels door de slechts 66 gram wegende FACT Powerline carbon-buitenzool. De ventilatiegaten zijn bedekt met gaas en dat bevordert de koeling van de schoen. Verder is de schoen uitgerust met gepersonaliseerde inlegzolen, een PadLock-hielconstructie en twee BOA S3-Snap dials.

Voor een prijs van €399,90 is de schoen in het zwart of wit verkrijgbaar. De maatvoering loopt van 36 tot en met 49. Check de site van Specialized voor meer informatie.
S-Works Vent 7

S-Works Vent 7 S-Works Vent 7