POC heeft weer een nieuwe helm op de markt gebracht, en wat voor een helm! De Ventral Lite is de naam van de nieuwste helm en is echt extreem licht. Slechts 180 gram geeft de weegschaal aan als je een maatje small koopt.

Een POC-helm is opvallend, groot en heeft over het algemeen veel ventilatiegaten. Hoewel het gewicht anders doet vermoeden, is ook de Ventral Lite groot, luchtig en opvallend. Productiemanager Oscar Huss: “Met de Octal hebben we ons in 2014 geïntroduceerd in de wielerwereld. Ons doel was toen om veiligheid en prestatie in een lichtgewicht helm te verwerken. We wilden onze ideeën vanuit de Octal doortrekken en hebben daarbij gedacht aan renners die gefocust zijn op het rijden onder warme omstandigheden of lange klimmen, dan draait het bij een helm om gewicht, comfort en ventilatie. En zie daar: de Ventral Lite.”

De Ventral Lite biedt optimale bescherming en kent een goede ventilatie door de Ventral Air, het systeem dat ook bij andere POC-helmen wordt gebruikt. ‘Van het verstelsysteem tot de voering en van de riemen tot de schaal: alles is erop gericht om optimale veiligheid en bescherming te bieden bij een zo laag mogelijk gewicht.’ De structuur is verfijnd zodat er een andere dichtheid van EPS gebruikt kon worden. Het resultaat is een extreem lichte helm.

De helm is vanaf nu verkrijgbaar en kost €270. De gewichten: 180 gram bij maat S, 190 gram bij maat M en 210 gram bij maat L. De kleurmogelijkheden zijn zwart, grijs en met groene of blauwe sluitingen.

POC Ventral Lite POC Ventral Lite