We vroegen lezer Ronald eens een setje kleding voor ons te testen. Hij kreeg een set MAAP kleding mee, een Training shirt en een Training bibshort. Hij reed er twee maandjes mee en geeft hieronder zijn objectieve mening. Het shirt kost €105,-, de training Bib komt op €165,-.

Tekst: Ronald Brouwer

“Start with why” zijn de fameuze woorden van management goeroe Simon Sinek. En daar heeft MAAP in mijn optiek een sterk antwoord op: “We exist to propel cycling forward through better design & performance, and we want to leave a better planet than the one we inherit”. Mooie woorden en de mensen van MAAP maken die woorden ook waar met goede kleding en een zeer duurzaam productieproces.

Ik ben zo’n type renner die altijd in clubkleding of andere gesponsorde kleding rijdt omdat ik de kosten van sponsorloze merkkleding buiten alle proporties vind. Een goede test dus om de Training Jersey en de Training Bib van MAAP een aantal maanden te testen. Ik heb met hoge temperaturen en in de regen gereden, lange duurritten gemaakt en zelfs een koersje op Sloten om het bevestigen van een rugnummer te testen. Ik moet bekennen dat ik enthousiast ben geworden! Regelmatig complimenten gehad van mijn medefietsers over mijn outfit, iets dat me met clubkleding nog nooit gebeurd is.

Strakke snit

De pasvorm is strak, maar wel op een manier waarop het klopt. Het truitje is aan de voorkant wat kort maar dat is helemaal logisch als je op de fiets voorovergebogen zit, het zit bijna als een snelpak, nergens wapperende stof en ondanks de strakke fit zijn de achterzakken goed te gebruiken omdat ze die heel slim schuin hebben uitgesneden.

De mouwtjes hebben een mooie lengte en de hoogte van de kraag is ook perfect met de rits dicht, welke overigens een goede YKK rits is. Er is één nadeel wat ik wel moet benoemen aan de Training Jersey en dat is dat hij volledig gemaakt is van hetzelfde lycra materiaal, er is nergens een mesh-achtige stof te vinden. Hoewel ik daar niets van gemerkt qua warmte, maakt het wel dat je op een lichte kleur snel zweetvlekken ziet (foto).

Dat is toch wel een minpuntje voor zo’n gesoigneerde outfit. Gelukkig is het shirt ook in andere kleuren verkrijgbaar waarbij je daar minder last van zult hebben. Ook zijn er duurdere shirts die wel voorzien zijn van mesh-stof.

Lange pijpen

De MAAP Training Bib is een prima broek. De bretels zitten fijn, de broek sluit goed om de heupen en de zeem is echt prima. Op een trainingsritje van 170km geen enkel probleem gehad met het zitvlak. De broekspijpen zijn aan de lange kant maar dat past wel in de trend van de laatste jaren. Ze zijn niet te lang en sluiten goed om de benen.

Alles samengevat ben ik heel positief en moet ik zeggen dat MAAP erin geslaagd is deze doorgewinterde clubkleding fetisjist open te laten staan voor een sponsorloze prijzige outfit.

Meer info: maap.cc/eu/collections