Wie draagt er tijdens het sporten geen zweet- of thermoshirt? Ik draag het altijd tijdens het fietsen, hoe warm het ook is. De mouwloze basislaag van Grip Grab is voor bijna alle seizoenen je ideale beschermheer. Alleen in de winter valt het aan te raden om iets meer aan te trekken..

Grip Grab thermoshirt

Maar goed, ter zake. De ‘3-Season Sleeveless Base Layer’ bestaat voor 95% uit Polypropeen en 5% uit Elastaan. Polypropeen is een thermoplastische polymeer en wordt vooral gemaakt bij het maken van vloerkleden. Gelukkig voelt de basislaag van Grip Grab niet als een vloerkleed aan en zit het eigenlijk direct comfortabel.


Een soort visnet..

Volgens Grip Grab zit de basislaag als een tweede huid. Het voert zweet weg van je romp en voorkomt zo een klam gevoel. In de zomermaanden houdt het je koel en in de iets frissere maanden helpt het je afkoeling door de koude wind voorkomen. Veelzijdig is de basislaag zeker, maar zit het ook comfortabel?

Specificaties:
– 95% Polypropeen, 5% Elastaan
– Met 4-way stretch
– Geschikt voor tijdens de lente, zomer en herfst
– Maten: XS/S, M/L en XL/XXL
– Verkrijgbaar in zwart en/of wit
– Adviesprijs: €34,95 per ondershirt

De voorzijde is tot schouderhoogte helemaal open. Dat houdt in dat je aan de voorzijde alles ziet zitten, zeg maar. Je zou er in augustus mee op een bootje kunnen staan in het centrum van Amsterdam, of als foute coverband optreden als the Village People. Ongetwijfeld trek je dan heel veel bekijks. Ik heb het maar bij wielrennen gelaten, want dat lijkt mij voor alle partijen beter. “Ga je dat echt aandoen? Ik hoop dat je er een shirt overheen doet”, zei mijn vrouw toen ik er in rondliep. Nee, geschikt voor op het terras is het zéker niet.

Fijne stretch en zweetafvoer

Het ondershirt heeft een fijne stretch en zit fijn. Onder ‘frisse omstandigheden’ (10-15 graden) heb je een goede aan de basislaag. Eigenlijk sport ik nooit met een mouwloos shirt, maar dit is meer dan prima.

Het zweet wordt goed afgevoerd. Terwijl van mijn voorhoofd de zweetdruppels naar beneden dwarrelen, blijft mijn thermoshirt nagenoeg droog. Natuurlijk werd het na verloop van tijd iets vochtiger, maar eigenlijk mag dat geen naam hebben.


Het ziet er opvallend uit..

Het shirt zit lekker elastisch en vouwt zich mooi om mijn lichaam. Bij het aantrekken van het ondershirt merk ik wel dat het ietwat rondom mijn tepels irriteert, maar al fietsend heb ik nergens last van.

De basislaag draag ik met veel plezier. Hoe warm of koud het ook is, altijd zit het fijn. Niet voor niets is het niet geschikt voor de winterperiode, want dan heb je simpelweg geen behoefte aan een shirt zonder mouwen. Voor alle andere jaargetijden is de ‘3-Season Sleeveless Base Layer’ meer dan prima.

Het ondershirt kost €34,95 per stuk, met mouw bedraagt de prijs €39,95. Het is ook mogelijk om een setje van drie mouwloze ondershirts aan te schaffen. Dan betaal je €69,95. Vooral handig als je bijna elke dag sport en geen zin hebt om een vies shirt aan te doen..

Plus- en minpunten:

+ Zit fijn
+ Goede stretch
+ Niet te warm, niet te koud
+ Prijs-kwaliteitsverhouding

– Niet geschikt voor op een terras