Een handschoen die het hele jaar door gebruikt kan worden én waterdicht is. Wie wil dat niet. Rij je in de regen in de stoere seizoenen, dan zijn en blijven natte handen koude handen. Met de 3 laags ‘Neo Wet Textile’ beschikken deze handschoenen over materiaal waar juist een klein beetje vocht doorheen dringt en zo een constante warmte zou moeten garanderen. Een beetje zoals een surfpak. Zo ruiken ze ook.  

Ik heb ze gereden in de volle regen, in waterkoude met temperaturen net boven het vriespunt en op vele lauwe miezerige winterdagen. Allemaal off road. Waar natte handen in veel handschoenen het einde betekenen van warmte en comfort, is het hier net andersom. Je handen worden lichtvochtig, en door de isolerende werking worden én blijven ze dan juist warm. Dat voelt dat even gek, maar dat went snel.  

Bij temperaturen van net boven het vriespunt bleven mijn handen uren achtereen aangenaam warm. Voor intensieve inspanningen vanaf de 10 graden werden ze mij te warm, maar voor rustige inspanningen waren ze nog prima. En in de regen dan? Je handen worden vochtig(er), en dat wat er doorkomt warmt je handen juist op.  

Het materiaal is naadloos, soepel en dun. Perfect voor de grip op en je gevoel met het stuur. Je mouw past er makkelijk overheen. Doe je ze uit en weer aan dan is dat heel eventjes koud. Droog ze na elke rit door ze binnenstebuiten te keren.  

Nadelen? De fit is strak. Eerst passen dus. De touchscreen gevoeligheid kan beter. Voor mij bleek het de ideale handschoen bij temperaturen tussen 0 en 10 graden, regen of droog.

Prijs: 75 euro 
www.assos.com