Wielerkleding hoeft echt niet extreem duur te zijn. Je kunt een paar honderd euro neerleggen voor een fietsshirt van een van de bekende merken, of je legt een paar tientjes neer voor deze kleding van AGU. Wij hebben hun Solid fietsshirt getest.

AGU heeft veel wielerkleding. Waar het imago van het Nederlandse bedrijf misschien vroeger wat stoffig was, is dat nu wel anders. Neem een kijkje op de website en je vindt leuke, kleurrijke kleding. Niet voor niets maakt Jumbo-Visma gebruik van hun kleding, en dat pakt toch wel aardig uit. Afgelopen tijd waren er meerdere samenwerkingen met Jumbo-uithangborden Wout van Aert, Jonas Vingegaard en Marianne Vos.

De kleding die ik heb getest is niet van de kwaliteit waar de Jumbo-renners gebruik van maken, zo is ook terug te zien in de prijs. Dit Solid fietsshirt is niet duur (adviesprijs 80 euro, nu in de uitverkoop voor 56 euro) en ziet er ook prima uit. Het topshirt van Jumbo-Visma kost bijna het dubbele: 150 euro. Ik mocht met de bruine variant van de AGU Solid op pad. Je hebt het Solid fietsshirt ook in het donkerblauw en rosé.

Opvallend aan de kleding is dat het weinig opsmuk heeft. Het logo van AGU staat op de borst en op de linkermouw zitten een paar strepen. Dat is het verder wel. Het shirt (86 procent Polyamide, 14 procent elastaan) is gemaakt van 4-way stretch materiaal, dat zorgt voor meer bewegingsvrijheid op de fiets en een strakke pasvorm. Dat laatste merk je vooral bij de laser gesneden mouwen, dat sluit mooi aan.

Het shirt zit lekker, dat is het belangrijkste. Maar voor wedstrijden zal ik het shirt persoonlijk niet gebruiken, daar zit het toch voor mij iets te losjes voor. Achterin is er genoeg plek om voeding, bandjes en ander materiaal mee te nemen. Dat er veel stretch in het shirt zit, merk je vooral als je spullen meeneemt. Ruimte genoeg in de drie grote vakken en in het extra vakje met rits. Handig, zo hoef je niet bang te zijn dat je sleutel eruit stuitert tijdens het fietsen.

Wat prijs-kwaliteit betreft is dit gewoon een goed shirt. Voor 56 euro haal je ‘m in huis en dat vind ik een mooie prijs. Je zou het setje compleet kunnen maken met een AGU bibshort van pak ‘m beet 70 tot 80 euro, dan ben je voor ongeveer 125 euro al helemaal klaar voor de zonnige ritjes. Zie je nou wel? Het hoeft echt niet altijd héél duur te zijn.

Het shirt kost dus €56. Check de site van AGU voor alle informatie.