Wij snakken naar wielerkoersen, en helemaal naar klassiekers. Parijs-Roubaix wordt als het goed is dit jaar nog verreden (25 oktober) en om alvast een beetje in de stemming te komen heeft Fizik de Tempo Overcurve R4-schoenen in een nieuw jasje gestoken.

De Tempo Overcurve R4 maakt deel uit van het middensegment en ziet er normaal gesproken al flitsend uit. Er is zelfs een iriserende versie, een soort regenboog-uitvoering waarbij de schoen uit elke hoek er weer net iets anders uitziet. Maar dat is nog niet genoeg voor Fizik, want vanaf nu zijn de schoenen er ook met kleine kasseitjes erop verkrijgbaar.

Waarom er voor de Overcurve R4 is gekozen om om te toveren tot kasseischoen? Dat heeft allemaal met comfort te maken, iets waar het op de fiets in het noorden van Frankrijk wel eens aan ontbreekt. “De schoen is gebouwd rond een matig stijve buitenzool om balans te vinden tussen comfort en trapefficiëntie. Ten opzichte van de gewone versie is er niets veranderd, behalve het uiterlijk.

Les Classiques

De ‘Les Classiques’-editie van de Tempo Overcurve R4 eert de helden van de kasseien. Samen met het Italiaanse printbedrijf Tipoteca is er een design ontworpen. Kasseien zie ik er niet helemaal in terug, maar het ziet er wel tof uit. Voor €200 haal je deze versie van de Overcurve R4 in huis! Bekijk hieronder de foto’s.

Tempo Overcurve R4 Tempo Overcurve R4
Tempo Overcurve R4