In het voorjaar presenteerde Fizik al de nieuwe Vento Powerstrap R1. Enkele maanden later is het tijd voor een nieuw pareltje in de collectie: de Tempo Overcurve R4. “Licht, makkelijk te verstellen, veel comfort en een flinke dosis stijfheid”, laat Fizik in het persbericht weten.

Tempo Overcurve R4

De schoen is ontwikkeld voor een breed scala aan renners. Voor wedstrijdrenners is de Tempo Overcurve R4 net niet stijf genoeg (index 7), maar voor iedereen die niet met een bloedsmaak in de mond rondjes om de kerk rijdt is het een geschikte schoen. De Overcurve-constructie (waarbij de enkelkraag twee botten ‘vastpakt’ en op die manier een asymmetrische pasvorm creëert) zorgt vooral bij de enkel voor een comfortabele pasvorm, zoals ook al bij de R5 het geval was. “In combinatie met een behoorlijke stijve buitenzool (voor 15% geïnjecteerd met carbon) en een Boa-sluitsysteem zorgt het Overcurve-systeem voor een zo goed mogelijke pasvorm voor de breedste voetsoorten.”


Het Overcurve-systeem is hier goed te zien.

De Overcurve R4 is verkrijgbaar in meerdere kleurcombinaties. Het is mogelijk om de schoenen ‘gewoon’ in het zwart/zwart of wit/zwart te kopen, maar je hebt ook de mogelijkheid om een ‘regenboogkleurige’ variant in het brons of groen aan te schaffen. De gewone versies kosten €200, voor de regenboogversie betaal je €215. Vanaf nu is de Overcurve R4 bij jouw Fizik-dealer te koop.

Specificaties:

– Overcurve-systeem
– Buitenzool deels van carbon (stijfheid 7)
– Upper van PU
– Boa IP1-B dial
– Maten: 36 t/m 48
– Gewicht: 230 gram (maat 42)
– Beschikbaar in vier kleurcombinaties
– Adviesprijs: €200