Het Baskische kledingmerk Etxeondo heeft haar collectie voor 2022 gepresenteerd. Met enkele vernieuwingen ziet het assortiment er dit jaar weer kleurrijk uit. Een overzicht van de belangrijkste aanpassingen.

Bij Etxeondo zijn de kledingproducten onderverdeeld in drie ‘families’. Voor de prestatierenner is er de Pro-collectie, voor de ‘ontspannen’ fietser is er de Endurance-collectie en tot slot is er ook de Essentials-collectie. De bibshorts Orhi en Olaia zijn opnieuw ontworpen. Etxeondo legt uit dat door het opnieuw te ontwerpen er een stukje extra comfort is toegevoegd aan het kledingstuk. “Een tweede huid voor de gebruiker die op zoek is naar een anatomische pasvorm bij het dragen van dit kledingstuk. Bovendien passen de nieuwe bretels zich beter aan het lichaam aan”, staat er in het persbericht.

Bij de shirts is de belangrijkste aanpassing de integratie van de Ero/Era Superdry-kleding. De Mendi is opnieuw ontworpen en wordt ook aan de damescollectie toegevoegd (met nieuwe kleuren) onder de naam Mendia. Daar is niet heel lang over nagedacht, blijkbaar. Ook de KOM en KOMA bibshorts zijn opnieuw ontworpen en geven door de elastische tailleband een grotere spiercompressie. Huidirritatie wordt vermeden door de zachtere schouderbanden.

Meer informatie over alle kleding van Etxeondo vind je hier.