In Fiets nr.6 van 2021 hebben we een enorme stapel fietskleding getest. Genoeg om 16 pagina’s mee te vullen. Allemaal prachtig spul, maar echt origineel is het allemaal niet. Iedereen kan het kopen namelijk. Wil jij wel iets origineels of exclusiefs, dan kun je jouw eigen design op je fietskleding laten zetten. Dat hebben we door TD Sportswear laten doen, je hebt die kleding ondertussen vast een paar keer langs zien komen op de foto’s in ons magazine en op de site. Het is een Nederlands bedrijf (uit Dronten) dat is gespecialiseerd in custom fietskleding, maar ook hardloopkleding levert en waar je zelfs custom fietsschoenen kunt laten maken.

Snel en persoonlijk

Het bestel- en ontwerpproces is heel simpel en lekker persoonlijk. Je maakt een keuze uit 1 vd 4 collecties die ze hebben, die lopen op van ‘Sport 100’ standaard kwaliteit voor de recreatieve fietser tot de ‘Elite 1200’ lijn voor de ‘professionele fietsers’. Het verschil zit hem in de gebruikte materialen. De zeem van de duurdere uitvoering is bijvoorbeeld een stuk comfortabeler. Wij kozen voor een complete kledingset. Bibshort, shirt met korte mouw, winterjack, windbreaker, sokken en arm- plus beenstukken. Daarmee kun je in ieder weertype uit de voeten. Fijn, want bij Fiets testen we het hele jaar rond, weer of geen weer.

Van klein tot groot

Je kunt de maattabel op hun site gebruiken, of gratis een set paskleding laten toesturen. Alle kledinglijnen die ze hebben zijn er voor kinderen, dames en heren. Als je vervolgens een logo, je kleurwensen en wat pointers (bloemetjes, skulls, vogels, tandwielen, verzin het maar!) naar ze toestuurt, komen zij met een ontwerp. Daarvoor hebben ze professionele ontwerpers in dienst, waarmee het prettig communiceren is. Je kunt ook een eigen ontwerp aanleveren. Dan sturen ze je een template toe waarmee je zelf aan de slag kunt. Leuk om een avondje mee te vullen met je vrienden-/vriendinnengroep. Stiften, een borrel plus nootjes en schetsen maar. In ons geval gingen er een paar ontwerpen heen en weer tot we op dit design uitkwamen. Een klein maandje later stond er een grote doos op de redactie en konden we helemaal in het nieuw de weg op.

Je kunt bij TD Sportswear customkleding laten maken voor je hele vereniging, maar ook als je alleen voor jezelf een custom jersey wilt hebben kun je bij ze terecht. Heb je een vast groepje fietsmaten, dan kunnen jullie dus bijvoorbeeld ook 4 setjes opvallende kleding laten maken.

Meer info via tdsportswear.com