Adidas is weer terug van nooit weggeweest. Iedereen heeft wel iets van Adidas in de kledingkast hangen, maar fietsspullen met de drie streepjes waarschijnlijk niet. Daar kan binnenkort verandering in komen want Adidas brengt nieuwe fietsschoenen op de markt.

In het persbericht pronkt Adidas met de bekendste Adidas-fietsschoenen-drager ter wereld, Eddy Merckx. De Kannibaal won zijn grote rondes, alle klassiekers en verbrak het werelduurrecord op schoenen van Adidas. Nu krijg jij de kans om enigszins in zijn voetsporen te treden. 15 jaar lang was Adidas niet actief in de wielerwereld, maar met The Road Shoe – niet de spannendste naam – is Adidas weer helemaal terug.

Adidas Road Shoe

De schoen is niet de allerlichtste, – stijfste en meest comfortabele schoen op de markt, maar eerder een schoen die zich nestelt in het middensegment. Het gewoven bovenwerk is gemaakt van Primegreen, een materiaal waarvan Adidas beweert dat het een volledig gerecycled synthetisch materiaal is. De zool is niet volledig van carbon, maar wel van een gerecyclede basis voor het contactoppervlak dat is versterkt met glasvezel. Een stijfheidscijfer plakt Adidas er niet op.

Wat valt er verder op? De schoen is niet uitgerust met een Boa-systeem of iets vergelijkbaars, maar gewoon met ouderwetse veters. De adviesprijs bedraagt zo’n €150. Vanaf 1 december is de schoen verkrijgbaar in een witte of zwarte variant.

  
De zwarte versie van de Road Shoe. 


En de witte variant van de Road Shoe.