Mio bestaat tien jaar en dat is natuurlijk een feestje waard. Met de Cyclo Discover Pal kun je dat feestje gewoon kopen en in je rit integreren.

Stel, je fietst door een lieflijk dal in de Oostenrijkse Alpen, de wijnvelden van de Bourgogne of – oké – gewoon een rondje in de buurt. Je gebruikt navigatie, want dat is handig. Het apparaat werkt snel en intuïtief, heeft een sterke batterij en ook nog eens allerlei leuke extra’s. Te mooi om waar te zijn? Niet echt, want de Cyclo Discover Pal komt aardig in de buurt.

Het afgelopen decennium leverde Mio al mooie producten en de Discover Pal valt bepaald niet uit de toon, integendeel. Bij het vlaggenschip van de Cyclo Discover-reeks draait alles om beleving en gebruiksgemak: de Pal moet simpelweg goed werken en je rit nóg mooier maken. En ja, daar is Mio uitstekend in geslaagd.

Mio Cyclo fietscomputer

Supersnel

Om te beginnen is er flink geïnvesteerd in de hardware: een van de grootste upgrades ten opzichte van de oude Discover is dat de Discover Pal niet meer draait op Windows, maar op Android. Daardoor werkt het toestel in combinatie met de nieuwe MioShare App zo snel als een smartphone. Andere harde upgrades zijn de verlengde batterijduur (17 versus 10 uur) en het extra heldere 2,8 inch touchscreen, dat overigens een ‘anti-glare’ coating heeft om spiegelingen van zonnestralen te neutraliseren. Toch handig, daar in de Bourgogne.

Simpel syncen

De grotere motor maakt de Pal niet alleen sneller, maar biedt ook ruimte voor nieuwe handige functies. Een primeur is de MioShare App, waardoor je het apparaat niet meer aan je pc hoeft te koppelen om ritten te plannen en synchroniseren of kaarten te uploaden en updaten. Daar komt bij dat je routes nu ook kunt plannen en synchroniseren via Strava, Komoot of RouteYou en dus simpel verbinding kunt maken met je favoriete platform. Een andere handige extra is de ingebouwde knooppuntenfunctie: voer simpelweg de nummers in en voilà, de Discover Pal heeft de route. Handig, want zo hoef je niet steeds te stoppen om op de bordjes te kijken.

Nooit mis

Snelheid en gemak zijn fantastisch, beleving is alles. Daarvoor heeft Mio een paar leuke functies, zoals NeverMiss: als je in de route een highlight (bijvoorbeeld een kasteel of koffietent) en het webadres invoert, krijg je bij aankomst een melding én een QR-code op je scherm te zien. Scannen en hop, je hebt alle informatie die je wilt hebben – zoals de historie of menukaart. SurpriseMe is dan weer ideaal om je te laten verrassen: voer de gewenste tijd en afstand in en de Discover Pal stippelt zo drie verrassende routes voor je uit. Handig is dat SurpriseMe rekening houdt met het fietsprofiel dat je hebt ingesteld op het toestel: zo krijg je bijvoorbeeld met het profiel ‘e-bike’ geen onverharde paden voorgeschoteld en zit je nooit mis.

Uit de knoop

Al met al is de Pal een fantastisch maatje voor onderweg. Snel, handig en leuk, een feestje op je stuur – of je nou de Alpen wilt ontdekken of je achtertuin. Maatwerk van Mio!

Mio Cyclo fietscomputer