Rapha heeft een nieuwe brillencollectie geïntroduceerd. Met maar liefst 4 nieuwe stijlen, Pro Team Full Frame, Pro Team Frameless, Explore en de Classic. De Pro Team Full Frame en de Explore komen met een extra lens. Een transparante voor wanneer er weinig licht is.

Alle lenzen hebben een aantal dezelfde eigenschappen. Zo zijn ze bewerkt om zoveel mogelijk contrast te laten zien. Daarnaast zijn ze behandeld om het beslaan van de lens zoveel mogelijk te voorkomen. Ook zit er een hydrophobic coating op, waardoor regendruppels en zweet er bijna moeiteloos vanaf moeten lopen. Tot slot zijn de frames (met uitzondering van het Pro Team Frameless model) zo gemaakt dat er optimale ventilatie is. Ook dat draagt bij aan het voorkomen van een beslagen bril.

4 modellen, met veel keuze in kleuren

We lopen de brillen even langs. Het PRO TEAM FRAMELESS model, is een lichtgewicht bril met een grote lens.  Die is zo geplaatst dat je ook als je diep zit, niet tegen de bovenkant aankijkt. De bril weegt slechts 28 gram en het neusstuk is er in twee maten. Deze bril is er in verschillende kleuren en als lens heb je de keuze uit: Dark Navy/ Purple Green, Black/ Black Mirror, White/ Pink Blue, Pink/ Black Mirror. Te koop voor 135 euro.

De Full frame variant heeft, zoals de naam al zegt, een frame dat helemaal rondom de lens loopt. Langs de randjes zien we ventilatiegaten voor een optimale luchtstroom. Met 30 gram is ook dit geen zwaargewicht. Te koop voor 145 euro en deze komt met twee lenzen. Een transparante en naar keuze één van bovengenoemde kleurstellingen.

Op de Rapha site meer info, daar vind je ook een lijstje met de lichtdoorlatendheid van alle verschillende lenzen en alle kleuren die mogelijk zijn.

De Explore brillen zijn ontworpen voor de steeds groter wordende groep gravelaars en avonturiers. Met een afneembare strap waarmee je kunt zorgen dat de bril nooit van je neus stuitert. De lensen hebben ook een anti-kras behandeling ondergaan, handig bij stoffige vieze ritten. De Explore brillen zijn uiteraard ook beschikbaar met diverse lenzen: Dark Green/Bronze, Brown/ Black Mirror, Dark Navy/ Purple Green, White/ Pink Blue. Ook bij deze bril een tweede transparante lens. Die overigens niet los te koop is. Het gewicht, inclusief de strap, is 32 gram. De Explore bril kost je 155 euro.

Tot slot is er nog de Classic bril. Een stijlvol modelletje die ook gemaakt is voor gebruik naast de fiets. In vijf kleuren en met twee opties als lenskleur (Black mirror & Rose) te koop voor 110 euro. De brillen die Coppi en Anquetil droegen stonden model voor deze Classic.  De lenzen kunnen vervangen worden door lenzen op sterkte.