Fietscomputers haal je tegenwoordig niet meer voor een prikkie in huis, maar Sigma waagt met de Originals toch een poging om fietscomputers voor een fijne prijs op de markt te brengen. “Fietscomputers en Sigma horen gewoon bij elkaar”, zegt Sigma-directeur Robin Schendel.

“Sinds 1982, toen mijn vader, de oprichter van het bedrijf Klaus-Peter Schendel, de eerste digitale fietscomputer lanceerde, de Cyclecoach, staat Sigma aan de basis als het gaat om fietscomputers”, legt de directeur uit. “De functionele fietscomputers zijn de afgelopen decennia steeds beter geworden. Met de Originals lanceren we graag de volgende generatie fietscomputers. Verkrijgbaar in vijf modellen en zowel inbekabelde als in draadloze versies, elke fietser vindt zijn ideale fietscomputer en voldoende motivatie om op zijn fiets te stappen.”

De Originals zijn door de geoptimaliseerde bediening en een nieuwe, grotere display gebruiksvriendelijker geworden. Maar desondanks hebben ze door slanke behuizing toch een compacte formaat behouden. De batterijduur bedraagt meer dan twee jaar.

Er komen dus vijf, simpele fietscomputers op de markt. Drie daarvan zijn geschikt voor recreatieve fietsers en forenzen. De Originals BC 5.0, 8.0 en 10.0 zijn bedoeld voor fietsers die snel en eenvoudig de belangrijkste gegevens van hun fietsrit willen vastleggen. Zo lees je op de 5.0 alleen de huidige snelheid, dagafstand, totale afstand, rijtijd en 24u klok af. Op de 8.0 kun je drie dingen meer aflezen – vandaar de naam – en bij de 10.0 betreft het dus tien functies. Voor de sportievere fietsers zijn er de BC 12.0 en 14.0 modellen, ook mogelijk om te pairen met cadans- en vermogensmeters. Hoe meer functies, des te duurder de fietscomputer is. Bekijk hier alle specificaties. De prijzen variëren van €19,95 tot €99,95.