CloseTheGap gaat het komende wielerseizoen samenwerken met Team Jumbo-Visma. Het wielerteam gaat met de innovatieve stuurhouders van het Nederlandse bedrijf rijden. Op die houder kan de fietscomputer gemonteerd worden, maar vooral bijzonder is de discrete plaatsing van een fietsbel. Die zit, nauwelijks zichtbaar, verstopt onder de fietscomputer.

Voor de professionele renners draagt deze toevoeging een steentje bij aan de veiligheid tijdens training. CloseTheGap heeft met de HideMyBell raceday series een product wat helemaal past bij de hoge eisen die het World Tour team stelt aan haar materiaal. De houders zijn namelijk gemaakt van een extreem stijf en lichtgewicht UD carbon. Voor de Cervélo S5 ontwikkelden ze een speciale raceday-only variant op basis van de techniek uit onze bestaande HideMyBell raceday series. De bel die daar op zit kun je er met 1 hand op- en afklikken. Je kunt daarbij ook zelf kiezen aan welke kant je de klepel wilt hebben. Je zult de renners dus niet horen bellen als ze met hun sprinttrein even willen passeren in de laatste etappe van de Tour de France, dat doen ze alleen in de trainingen 😉

Licht, stijf en aero

Het gebruik van het UD carbon materiaal geeft veel vormvrijheid. Met daarbij de mogelijkheid om een minimalistisch en dus lichtgewicht, maar toch stijf en sterk product te ontwikkelen. De Raceday S5 houder is gemaakt voor de Garmin Edge 830 lengte die door de renners gebruikt wordt. Er past dus geen Edge 1030 op.

Om de aerodynamica te verbeteren is de voorkant afgeschuind en voorzien van zo min mogelijk scherpe overgangen. Naar achteren toe is er aan de onderkant een soort aero kanaal wat zorgt voor zo min mogelijk kans op verstoring van de luchtstromen. De houder is zo slank mogelijk ontwikkeld: slechts 8 mm dik (een standaard Garmin houder voor ronde sturen is 12,5 mm dik!) en de houder is slechts 37mm breed. De Team Special wordt voorzien van een gele Garmin adapter in plaats van de voor het merk bekende oranje exemplaar.

Andere producten die CloseTheGap voor het team ontwikkeld zijn speciale computerhouders voor de tijdritfietsen en er komt ook een S5 HideMyBell raceday variant voor gebruik in trainingen. Die uitvoering zal komend voorjaar ook in de standaard collectie van CloseTheGap terug te vinden zijn en dus voor consumenten te koop zijn.