Camelbak stelde met gepaste trots hun nieuwe producten voor. Ze voeren een behoorlijk aantal kleine veranderingen door en zijn daardoor weer helemaal mee met de tijd. Het merk groeit al geruime tijd internationaal en er werken ondertussen 255 mensen. Alle ervaring van de afgelopen 30 jaar vind je terug in de nieuwe collectie rugzakken. Vooral de drie vernieuwde ultralichte rugzakken deden onze oren flapperen.

De nieuwe modellen hebben allemaal een aantal kenmerken gemeen waar Camelbak voor staat: duurzaamheid, gebruik van gerecyclede materialen en milieuvriendelijke componenten zoals DWR (duurzaam waterafstotend), en Bluesign® gecertificeerde stoffen. Alle nieuwe modellen zullen medio 2021 op de markt zijn.

Camelbak 2021

De drinkslang is nu, net als vele andere merken los te klikken van het waterreservoir. Het vastmaken van de drinkslang aan de schouderbanden gaat bij sommige modellen tegenwoordig met een handig magneetje. Binnenin de rugzak hangt het waterreservoir niet meer vast aan een lus, maar aan een eenvoudig kliksluiting. Het Air Support rugpaneel bestaat uit een stof met gaatjes van twee verschillende groottes, waardoor vocht eerder weg trekt. De borstband van de nieuwe modellen is nu veel ruimer instelbaar op de schouderbanden. Stuk voor stuk kleine, maar zeer praktische verbeteringen.

Pro Series
De grotere M.U.L.E.® Pro 14 (14l) en de H.A.W.G.® Pro 20 (20l) zijn nieuw. Specifiek gericht op dagjestochten offroad. Het ruggedeelte heeft een soort trampoline (Air Support™ Pro Back Panel) waardoor de rugzak verder van je rug zit voor een goede ventilatie. Zowel specifiek voor heren als dames. Ze hebben enorm veel opbergmogelijkheden, vakjes op de heupband en zelfs een speciaal vak voor een e-bike batterij. Ook krijg je bij beiden een losse etui om je gereedschap in op te bergen. De M.U.L.E Pro 14 kost 149,99 en de H.A.W.G. Pro 20 kost 169,99.

In de HAWG Pro en MULE Pro past nu ook een rug protector. De Impact Protector kost 49,99 en is flexibel, lichtgewicht en biedt CE1621-2 Level 2 bescherming.

Light Series
Camelbak gaf de Rogue, Classic en de Hydrobak een afslankkuur met als gevolg de Light-series. Ze zijn allemaal lichter dan hun voorgangers, zonder verlies van inhoud. De Light-serie combineert lichtheid, ademend vermogen en duurzaamheid in een elegant en modern design.

Rogue Light
Dit is één van de meest succesvolle rugzakken en is ontworpen voor de dagelijkse uitstapjes. Hij is 40 gram lichter dan het oude model en weegt nu 215 gram. De Crux-hydratatiezak heeft een inhoud van 2 liter en de totale inhoud is 7 liter. Hij is ontworpen om zo goed mogelijk te ventileren en heeft het Air Support-paneel aan de achterzijde, wat de ventilatie en luchtcirculatie bevordert. Een vak voor gereedschap plus een vakje met rits en een elastisch sluitsysteem maken de rugzak compleet. Alle Light-series rugzakken zijn beschikbaar in één maat en er is specifiek dames model met meer gebogen vormen die beter aansluiten. Prijs €74,95.

Classic light
De classic is de rugzak de meest bekende. De light versie van de Classic weegt 190 gram. Hij heeft een 2 liter Crux hydratatiezak en 4 liter opbergruimte. De prijs is €64,95 en is daarmee €10 goedkoper dan de Rogue, maar heeft 3 liter minder inhoud. Inclusief een groot vak voor het waterreservoir en een zijvakje met ritssluiting. Ook voorzien van het Air Support systeem voor de rug.

Hydrobak light
De lichtste van Cambelbak is de Hydrobak. Hij weegt slechts 170 gram en kost €54,99. Hij heeft een waterreservoir van 1,5 liter en een opslagcapaciteit van 2,5 liter. De Hydrobak heeft verschillende kenmerken, zoals het Air Support rugpaneel, ventilerende schouderbanden, zak met rits, draagsysteem voor de helm, verstelbare borstriem en reflecterende details. Compacte, maar complete lichtgewicht rugzak.

Voor meer info: www.camelbak.com