Het meest iconische zadel van Selle Italia, de SLR is vernieuwd. Het zadel is al jaren het referentiepunt op het gebied van stijl, prestaties, comfort en lichtheid. Het heeft grote kampioenen als Contador en Ballan ondersteund. De vernieuwing is een evolutie die de meest geavanceerde grenzen in termen van lichtheid en prestaties kan overwinnen. Selle Italia werd opgericht met als doel om de mythe van de raszuivere racemythe te consolideren. Met de SLR Boost is dat gelukt. Het vermindert de lengte en het gewicht van een product dat zijn geschiedenis heeft gemaakt. Een buitengewoon unicum.

Unieke kenmerken voor een droomzadel

Dankzij de hoogste kwaliteit technologie en materialen is de SLR Boost met 122 gram het lichtste kortfit zadel dat verkrijgbaar is. Bovendien, met de onmiskenbare elegantie en een lengte van bijna 25 mm minder dan de traditionele versie van de SLR (248 mm tegen 275 mm), is de nieuwe SLR Boost de leider van het nieuwe compartiment van korte zadels.

Een verfijnde esthetiek, gecombineerd met ongeëvenaard comfort. Dankzij de compacte structuur, de licht verhoogde achterkant en de microperforaties in de bekleding wordt het makkelijker de ideale zitpositie te vinden én te behouden. Hierdoor wordt een goede ondersteuning van de zitbeenderen gegarandeerd en eventuele problemen worden voorkomen.

Alsof dat nog niet genoeg is, heeft de SLR Boost een herontworpen tip waarmee u het comfort in de stuwkrachtfase verder kunt verhogen en optimaal gebruik kunt maken van de eigenschappen van het zadel. Bovendien worden de aanpassingen gemakkelijker, dankzij een glanzende zwarte lijn op het onderste deel van het lichaam dat de positie van het BRP (Biomechanisch Referentie Punt) aangeeft, het punt waar het zadel de breedte van 70 mm bereikt en van waaruit de parameters die nuttig zijn voor de juiste positionering kunnen worden gemeten.

De SLR Boost is verkrijgbaar in 4 versies: Kit Carbonio, TI316, TM met mangaan rail en de SLR Boost Lady. Die laatste met TI316 rail en padding meer comfort. Ontworpen om zich aan te passen aan de behoeften van het vrouwelijke publiek, dankzij een grotere gelpadding die in combinatie met Superflow technologie, zorgt voor een uniek trapcomfort.

Meer informatie: selleitalia.com