Ook zo genoten van de slotfase van Milaan-San Remo? Deze week is er ook weer genoeg koers op televisie. In België vinden er zelfs drie World Tour-wedstrijden plaats die allemaal door Sporza worden uitgezonden. Wij zetten ze op een rijtje.

Ronde van Catalonië, maandag tot en met zondag
Allereerst beginnen we met de Ronde van Catalonië, waar onder andere de gebroeders Yates en Richard Carapaz in actie komen. Op Eurosport is de rittenkoers tot en met zondag elke dag live te zien.

– Dagelijks vanaf 15.00 uur op Eurosport.

Brugge-De Panne, woensdag
Aanstaande woensdag is het tijd voor Brugge-De Panne, voorheen Driedaagse De Panne. De koers waar grote namen aan het vertrek staan. Sam Bennett is bijvoorbeeld van de partij, net als Pascal Ackermann, David Dekker, Jasper Philipsen, Arnaud Démare. Sporza doet live verslag. Een dag later komen de vrouwen in actie en ook dat zendt Sporza live uit.

– Woensdag vanaf 14.45 uur de mannen

– Donderdag vanaf 15.00 uur de vrouwen

E3 Saxo Bank Classic, vrijdag
De E3 Prijs (althans, tegenwoordig heet het E3 Saxo Bank Classic) staat voor vrijdag geprogrammeerd. De semi-klassieker belooft weer een mooie strijd te worden tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Vorig jaar ging de E3 niet door als gevolg van de coronacrisis, het jaar ervoor pakte Zdenek Stybar de winst en volgde hij Niki Terpstra op. Wie wint dit jaar?

– Vrijdag vanaf 13.30 uur op Sporza

Gent-Wevelgem, zondag
We sluiten de topweek zondag af met Gent-Wevelgem. Verwacht hier geen duel tussen Van Aert en Van der Poel, want de Nederlands kampioen slaat de wedstrijd over en richt zich op de koers van een week later: de Ronde van Vlaanderen. Vorig jaar pakte oud-wereldkampioen Mads Pedersen de winst ten koste van Florian Sénéchal en Matteo Trentin.

– Zondag vanaf 13.30 uur de mannen

– Zondag vanaf 17.00 uur verslag van de vrouwenkoers

Driedaagse Brugge-De Panne Mannen