Er zijn er slechts 10 stuks wereldwijd, individueel genummerd, en elk frame zal op maat gemaakt worden. Dat is eigenlijk al speciaal genoeg.

SLX

Maar de reden waarom deze Marosticana-versie echt speciaal is: de frames worden gemaakt van de iconische Columbus SLX-buizen. In de jaren 80 werd Columbus SLX veel gebruikt voor het bouwen van frames. SLX-buizen waren voorzien van spiraalvormige versterkingen in de secties die met elkaar verbonden waren. Op deze manier was het mogelijk om dunwandige buizen te produceren die sterker en stijver waren. Destijds waren de spiraalvormige versterkingen een geavanceerde oplossing die ons in staat stelde lichtgewicht stalen fietsen bouwen en de krachtoverdracht maximaliseren.

Cromovelato

Eind jaren 90 ging de SLX uit productie. Maar 2 jaar geleden is, dankzij een samenwerking met Columbus, Battaglin erin geslaagd om de buizen weer tot leven te wekken. De Marosticana SLX krijgt ook een volledig cromovelato-afwerking. Cromovelato is een typisch Italiaanse afwerking van premium fietsen uit de jaren 80 die zorgt voor een doorzichtige kleur over een verchroomd stalen frame. Dit wordt bereikt door het frame tot een spiegelglans te polijsten vóór het verchromen verwerken en vervolgens het verchromen met gekleurde lak. De 10 Marosticana SLX-frames zijn exclusief verkrijgbaar bij Officina Battaglin.

Een Marosticana-frame SLX omvat:

1. op maat gemaakt stalen frame
2. stalen vork
3. cromovelato-afwerking
4. individueel genummerd
5. gratis verzending wereldwijd

De prijs voor een Marosticana SLX-frame op maat gemaakt in de Battaglin-werkplaats is € 2500,-

Meer info: officinabattaglin.com/marosticana-slx-special-edition