Op zondag 26 februari 2017 vindt de eerste editie van het open Nederlands kampioenschap Zwift plaats. Iedereen met een profiel op Zwift en de Nederlandse nationaliteit kan om 12:00 uur strijden om de Nederlandse titel. Fiets-medewerker Léon van Bon heeft zijn deelname aan toegezegd.

Trainingskoersen

Het is een primeur, want nooit eerder organiseerde een wielerbond een online kampioenschap. Het is niet de eerste primeur voor de KNWU, want de bond is op Zwift ook actief met een eigen trainingskoers. Elke woensdagavond organiseert de KNWU een trainingswedstrijd met de Nederlandse talentenselectie. Online schrijven zich dan tientallen mensen in om tegen de talenten te strijden.

Zwift begint steeds meer te integreren in de wielerwereld. Zo was er al het verhaal van de geblesseerde Mathew Hayman die via Zwift kon trainen en vervolgens Parijs-Roubaix won. Vrouwenploeg Canyon-SRAM ging via Zwift zelfs op jacht naar getalenteerde wielrensters met als hoofdprijs een plek in de selectie.

Mocht je dus mee willen ‘Zwiften’ dan moet je op zondag 26 februari 2017 om 12:00 uur online zijn! Mocht je niet meedoen, dan kun je op de Facebookpagina van de KNWU kijken naar een livestream. Meer informatie op de site van het evenement.