We zijn nog niet eens halverwege 2020, maar toch druppelen de eerste 2021 collecties al weer binnen. Trek toont voor hun Checkpoint gravelracer een heleboel nieuwe kleurtjes én afmontage met Shimano’s GRX gravel groepset. Het IsoSpeed decoupler dempingssysteem en de Stranglehold dropout waarmee de wielbasis verlengd of verkort kan worden blijven onveranderd.

Gravel groepset

Alle nieuwe modellen worden voorzien van Shimano GRX groepen, in diverse uitvoeringen. De Checkpoint SL6 komt in een nieuwe Carbon Blue Smoke kleur en wordt afgemonteerd met Shimano GRX800 (vergelijkbaar met Ultegra niveau). De Checkpoint SL5 komt in Dark Olive en is afgemonteerd met een mix van GRX 800 (derailleurs) en 600 (overige items). De aluminium Checkpoint ALR5 is net als de SL5 afgemonteerd met een mix van GRX 800 en 600, terwijl de ALR4 overwegend GRX 400 componenten bevat. Shimano ontwikkelde het GRX platform zo, dat alle componenten uit de verschillende niveaus naadloos met elkaar functioneren. Dat maakt het mogelijk om componenten uit de verschillende groepsets te combineren om zo een beetje met de prijs/kwaliteit te kunnen spelen. Voor modeljaar 2021 blijven de framematerialen ongewijzigd: 500 series OCLV carbon voor de SL7, SL6 en SL5 en 300 Alpha Aluminium voor de ALR-series.

Het nieuwe kleurenpalet voor 2021 ziet er als volgt uit:
Checkpoint ALR4: Dark Aquatic en Rage Red
Checkpoint ALR5: Trek Black en Teal
Checkpoint SL5: Dark Olive
Checkpoint SL6: Carbon Blue Smoke

Checkpoint ALR frameset: Teal
Checkpoint SL frameset: Carbon Red Smoke

Alles in één fiets?

Stop een paar brede banden met nopjes in de fiets en je hebt een perfecte gravelracer. Met een paar 28mm racebanden kun je er uren mee over het asfalt zoeven. De ideale alles in één fiets? Deze fiets komt zeker in de buurt. Als je de wielbasis wat verlengt door de Strangehold dropout te verplaatsen (max 15mm) wordt de fiets wat luier door de langere wielbasis en gaat lekker stabiel rechtdoor. Ideaal voor lange afstanden als je bijvoorbeeld gaat bikepacken. De Checkpoint zit daarvoor ook vol met slimgeplaatste nokken voor het monteren van dragers, spatborden, bidonhouders en tassen. De maximale bandbreedte is 45mm, daarmee kun je heel wat soorten terrein de baas.

Nieuwe line-up modeljaar 2021

 • Checkpoint ALR4, Dark Aquatic & Rage Red, € 1,899.00
  Checkpoint ALR5, Trek Black & Teal, € 2,199.00
  Checkpoint SL5, Dark Olive, € 3,199.00
  Checkpoint SL6, Carbon Blue Smoke, € 3,699.00
  Checkpoint ALR frameset, Teal, € 999.00
  Checkpoint SL frameset, Carbon Red Smoke, € 2,099.00

Meer info: trekbikes.com/nl/nl_NL/checkpoint/