Mailtje uit Italië. Waar de mensen van Officina Battaglin trots zijn op hun nieuwste creatie: de Power+ EVO. Het eerste stalen frame wat speciaal ontworpen is voor een geïntegreerde cockpit met weggewerkte kabels en leidingen.

Niks te zien

Officina Battaglin is door de 1981 Giro-Vuelta winnaar Giovanni Battaglin opgericht. Het focust zich op stalen frames, handgemaakt in Italië. Naast zeer traditionele frames is er nu dus ook een behoorlijk vooruitstrevend model. Wel van staal. En zeer gelimiteerd: 40 stuks wereldwijd voor een prijs van € 4000,-. Voor dat geld krijg je een genummerd frame, op maat gemaakt en in een gewenste kleur in werkelijk waar schitterende cromovelato finish.

De Power+ EVO is een voortzetting van de Power+ en de Power + Disc. De eerste had velgremmen, de + Disc schijfremmen. Battaglin is een samenwerking aangegaan met Deda Elementi: deze heeft het DCR systeem. En met Columbus: zij ontwikkelden een speciale versie van de Columbus Spirit HSS buizen -met voldoende ruimte voor de doorvoer van kabels en leidingen. Mooi? Ja!

officinabattaglin.com