Mikel Landa rijdt volgend jaar voor Bahrain-Merida, zo heeft zijn nieuwe werkgever bekend gemaakt. De 29-jarige Bask reed de afgelopen twee seizoenen voor Movistar en kwam daarvoor uit voor Sky, Astana en Euskaltel-Euskadi.

Projectleider Landa

“Wij kondigen met heel veel plezier de komst van Landa aan”, zegt manager Brent Copeland in het persbericht. “Hij zorgt met zijn aanvallende stijl van rijden altijd voor spektakel en is een van de beste ronderenners. Landa presteert constant en zijn ervaring kunnen we bij Bahrain-Merida maar al te goed gebruiken.”

Landa is uiteraard ook in zijn nopjes met zijn nieuwe ploeg. Bij Movistar hoopte hij meer voor eigen kansen te mogen rijden, maar moest hij het kopmanschap vaak delen met Alejandro Valverde, Nairo Quintana of Richard Carapaz. “Ik ben heel blij en kijk uit naar de samenwerking. Het is mooi dat de ploeg mij uitkiest om het project te leiden”, zegt hij in een reactie.

Nibali naar Trek?

Voor Bahrain-Merida is Landa de eerste aanwinst. Naar alle waarschijnlijkheid verkassen vooral de Italiaanse renners naar andere ploegen. Vincenzo Nibali wordt hoogstwaarschijnlijk kopman bij Trek-Segafredo, al is dat nieuws nog niet officieel bevestigd. Rohan Dennis lijkt na zijn Touroptreden ook zijn zinnen te hebben gezet op een nieuwe werkgever.

 

Vincenzo Nibali, Mikel Landa 2019