Terwijl je bij stadsfietsen een duidelijk verschil hebt tussen heren- en damesfietsen, is dat in de wielerwereld minder gebruikelijk. Toch zijn er wel degelijk racefietsen speciaal voor vrouwen. Wat houdt dat in -speciaal voor vrouwen- en heb je als vrouw ook echt zo’n snelle damesfiets nodig?

Mannen en vrouwen verschillen lichamelijk gezien behoorlijk en daarom lijkt een racefiets die speciaal voor vrouwen is ontworpen lang geen slecht idee. Op dit moment zijn er twee merken die zich exclusief op vrouwen richten: Liv (van Giant) en het Nederlandse Fons. Daarnaast hebben diverse merken een lijn met fietsen voor dames. Maar hoe anders zijn die racefietsen voor vrouwen nu echt in vergelijking met de standaard racefietsen?

Wat zijn de verschillen?

Bij Liv gaan ze daarin het verst. Ze hebben een breed aanbod van racefietsen, MTB’s en gravelbikes tot aan stadsfietsen. Daarbij zijn de frames uniek en wijkt de maatvoering en geometrie af van de vergelijkbare reguliere modellen. Bij de andere merken beperken de verschillen met de niet specifieke damesmodellen (geen merk spreekt trouwens over racefietsen speciaal voor heren) zich vooral tot een ander zadel, ander stuur en vaak ook een ander kleurtje.

unisex Canyon racefiets
Damesfiets? Nee hoor, gewoon een (heel geslaagde) unisex Canyon in SRAM-teamkleuren

Tussen alle marketingpraat door is het lastig om te bepalen of zo’n damesfiets toegevoegde waarde heeft. Liv’s slogan ‘door dames, voor dames’ klinkt mooi, maar is dat wel het hele verhaal? We vragen het onafhankelijk expert Thomas Wobma, die met zijn Bike Fit Studio in Heerenveen jaarlijks honderden renners helpt een optimale houding te vinden op de racefiets. Mannen én vrouwen.

Dit vindt de expert

Thomas: ‘Je fiets moet bij je lichaamslengte passen. Heb je een kortere romp, dan heb je ook een fiets nodig met een kortere bovenbuis en vice versa. Veel vrouwenmodellen hadden zo’n korte bovenbuis, maar deze waren vaak te kort. Dat zit niet alleen minder goed, je fiets stuurt er ook minder fijn door. Het stuurgedrag wordt wat nerveuzer.’

‘Misschien komt het omdat sommige dames die beginnen met racefietsen niet te diep willen of durven te zitten, ze zijn daardoor geneigd de fiets wat te kort in te stellen of te kopen. Als je dieper zit, ben je niet alleen gestroomlijnder, maar zit je vaak ook relaxter op de fiets. Kijk maar hoe de vrouwelijke profs op de fiets zitten. Niet anders dan de mannen. Op Liv Racing na rijden de profs niet meer op speciale vrouwenmodellen.’

Houding racefiets
Er is geen verschil tussen een goede houding voor een vrouw en een goede houding voor een man

‘Wat belangrijk is, is een goed zadel. Het is trouwens een mythe dat vrouwenzadels breder moeten zijn, de zitbotjes van vrouwen zitten niet per definitie verder uit elkaar. Wel zit het schaambeen iets lager, waardoor je daar sneller druk op hebt. Een goed dameszadel heeft daar een goede uitsparing zitten.’

Iedere racefiets is een damesracefiets

‘Eigenlijk is zo’n speciale vrouwenfiets dus niet nodig, het is vooral marketing. Het belangrijkst is dat je een fiets koopt die goed bij je past. Verschillende merken houden er vaak ook verschillende ideeën op na over de beste geometrie. Merk A kan je dus beter passen dan dezelfde maat van merk B. En mocht je er niet uitkomen, dan is een bikefit natuurlijk altijd een goede idee,’ besluit Thomas met een glimlach.

Opvallend, maar begrijpelijk is dat sommige merken af stappen van racefietsen specifiek voor vrouwen. Zo zoek je bij Canyon tevergeefs naar een WMN-uitvoering van de Endurance, die enkele jaren terug nog wel in de catalogus stond. Als je op de Trek-website het kopje ‘dames racefietsen’ aanklikt, krijg je simpelweg het complete aanbod racefietsen te zien. En dat terwijl de Amerikanen jarenlang onder het WSD-label (Woman Specific Design) vrouwenfietsen heeft verkocht. Kortom, elke racefiets kan jouw dames racefiets zijn, zolang de maatvoering goed is.