Goede feestjes komen traag op gang, maar als ze eenmaal bezig zijn mogen ze eindeloos doorgaan. En op te maken aan de verhalen achteraf had je het niet mogen missen. En daarom sluit Focus, zei het ietwat later dan de rest, aan bij de gravelfuif.

Met vier modellen komt Focus de danszaal binnenvallen. Atlas 6.9 is het topmodel. De 6.8, 6.7 en 6.7EQP komen hieronder. Een op het eerste gezicht eenvoudig aluminium frame, beschikbaar in vijf maten en hippe, natuurlijke kleuren.

Kijken we wat beter dan zien we dat het frame dan wel van aluminium mag zijn, maar dat betekent niet dat het een simpel fietsie is. De bekabeling duikt bij het balhoofdkapje naar binnen en zien we niet meer terug. De liggende achtervork duikt stevig naar beneden zodat ook brede banden en 650B wielen in het frame passen. De carbon vork is een nokjesmagnaat en biedt de mogelijkheid bidonhouders, verlichting, dragers en spatborden te monteren.

Een voorderailleur of niet, dat mag je zelf kiezen. De zitbuis is rond waardoor een voorderailleur met klemband gewoon past. De fiets komt in alle uitvoeringen met een Shimano-afmontage. Een GRX groepset. De standaard wielset is 700C met 45 millimeter WTB banden. Rubber tot 47 millimeter past probleemloos. Dit, samen met de talloze bevestigingsmogelijkheden en robuuste frame maakt het een redelijk ideaal non-nonsens bikepack-gravelbike voor snellere avonturen.

Zoek je een woon-werk fiets met forse banden? Dan is de 6.7 EQP wellicht interessant. Spatborden, verlichting en een achterdrager. Allemaal standaard gemonteerd voor een prijs van €1849. Lang niet slecht!

Meer informatie: www.focus-bikes.com