De Amstel Gold Race gaat niet door, zo heeft organisator Leo van Vliet laten weten. De reden voor het annuleren van de enige Nederlandse klassieker zijn de verscherpte coronamaatregelen. Mede daardoor werd er ook al een streep gezet door twee etappes van de BinckBank Tour.

Het coronavirus is aan een opmars bezig en dat heeft de regering doen besluiten om de maatregelen aan te scherpen. Publiek bij sportwedstrijd is bijvoorbeeld niet toegestaan, mede daardoor achter de autoriteiten het niet verantwoord om de Amstel Gold Race door te laten gaan.

Aanvankelijk stond de Amstel Gold Race voor 19 april gepland, maar daar ging door het coronavirus ook al een streep. De wedstrijd zou op 10 oktober worden ingehaald, maar ook dat zit er dus niet in. Eerder ging er al een streep door de toerversie.

BinckBank Tour gaat wel verder
Hoewel er flink gepuzzeld moest worden, is de organisatie van de BinckBank Tour er wel in geslaagd om het evenement door te laten gaan. Drie Nederlandse start- en finishplaatsen haakten op het allerlaatste moment af, waardoor er door onder andere de tijdrit van vandaag in Vlissingen een streep ging.

De BinckBank Tour gaat donderdag weer verder met een rit met start en finish in Aalter. Aanvankelijk zou de koers starten in het Zeeuwse Philippine. Vrijdag vindt de tijdrit plaats in Riemst, Belgisch Limburg. Eigenlijk zou de koers dan in Sittard-Geleen finishen, maar ook dat is niet mogelijk. Zaterdag eindigt de ronde op de Muur van Geraardsbergen.