Wielerlegendes Alberto Contador en Ivan Basso kondigen vandaag de lancering aan van Aurum – hun eigen high-performance fietsmerk – geboren uit ervaring van de twee en gebouwd op passie en aandacht voor detail. Het eerste model is nu beschikbaar – de Magma.

Geen Trek of Cannondale maar…

Met meer dan 30 jaar ervaring in het profpeloton en meerdere overwinningen in grote rondes, hebben Contador en Basso hun carrière doorgebracht in de beste teams, rijdend met de best beschikbare uitrusting. Die uitrusting werd echter altijd voor hen uitgekozen door het team en de sponsors. Prima, maar hoe zou het zijn als ze de vrijheid hadden om te kiezen, om de fiets van hun dromen te ontwerpen? Aan de slag en zie: Aurum (letterlijk: goud) is het merk en Magma is het eerste model, de ultieme racefiets – overal snel – gemaakt, ontworpen en getest door Alberto en Ivan.

ECT

De Magma is ontworpen om de snelste racefiets op de markt te zijn. Naast een uitgebalanceerde mix van stijfheid, comfort, lichtgewicht en aerodynamica, was een doordachte racegeometrie een belangrijk element in de zoektocht naar snelheid. De Magma is er in zes framematen. Uiteraard van carbon. De mannen noemen dit ECT: Experience Carbon Technology, een uitgekiende mix van koolstofvezelkwaliteiten en layup-schema’s, de juiste vezels op de juiste plaatsen, voor een ideale balans tussen gewicht , stijfheid en comfort.

Elke Magma-framemaat is individueel ontworpen en ontwikkeld, met een specifiek ontworpen koolstofvezel ‘lay up’ en koolstofvezelkwaliteiten. Een frame weegt volgens opgave slechts 805 gram in een maat 54, is stijf en toch meegaand van aard, wendbaar en reactief, stabiel en sterk, nauwkeurig, aerodynamisch geavanceerd en vooral – snel. Daarvoor moeten we de mannen nog op hun woord geloven, we hebben nog geen testfiets ontvangen.

Enkele specificaties:

-ECT-frameset (Experience Carbon Technology)
-CFD-geoptimaliseerde aero voorvork en voorste driehoek
-FEA-geoptimaliseerde frame afmetingen en vorm voor elke maat
-12 mm steekassen
-Flat-mount schijfrem
-Interne kabelgeleiding
-Taps toelopende 1-1 / 8 “tot 1-3 / 8” balhoofdbuis met RVS hoeklagers
-BB386Evo trapas
-27,2 mm ronde zadelpen met interne zadelpenklem
-Compatibel met elektronische en mechanische aandrijflijn
-Zes framematen: 50, 52, 54,56, 58, 61
-UCI goedgekeurd, ISO-4210 veiligheidsnorm goedgekeurd

Kleuren en prijzen

De Magma is verkrijgbaar in ‘Glacial Blue’ en Carbon Black via aurumbikes.com.  Een frameset kost €4099,-. Complete fietsen beginnen bij €9799,-. Bij aankoop van een complete fiets kun je de kleur kiezen, maat, groepset en componenten (Shimano / Enve, Shimano / Lightweight of SRAM / Zipp).