De mooiste tijd van het jaar is aangebroken, namelijk de tijd waarin je op elk moment van de dag koers kunt kijken. Of het nu in Italië, Spanje of België is: overal is er wel koers. Waar zijn de E3 Saxo Classic en Gent-Wevelgem live te zien? Een overzicht.

Vrijdag, E3 Saxo Classic

Sommige pure wielerliefhebbers noemen de E3 Saxo Classic de mooiste voorjaarskoers. Niet heel gek, want er is altijd spektakel. In 2022 kwamen Wout van Aert en Christophe Laporte na een masterclass als eerste samen over de streep. Vorig jaar versloeg Van Aert in een sprint Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar. Geen slecht podium, toch? Van Aert en Van der Poel zijn er dit jaar weer bij, net als onder anderen Matej Mohoric, Alberto Bettiol, Stefan Küng, Julian Alaphilippe, Mads Pedersen, Michael Matthews en Arnaud De Lie. Wie wint?

Vanaf 13.30 uur live op VRT (één).
Vanaf 14.00 uur live op Eurosport en Eurosport 1.

Zondag, Gent-Wevelgem

Vroeger zat Gent-Wevelgem tussen de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, nu vormt ‘Wevelgem’ als opwarmer voor de twee monumenten. De kans op een sprint is groot en dat zien we ook terug aan het deelnemersveld. Van der Poel doet mee, maar ook Jasper Philipsen, Mads Pedersen, Olav Kooij, Arnaud De Lie, Dylan Groenewegen en Tim Merlier staan op de startlijst. Benieuwd of de Monteberg en Kemmelberg nog voor verschillen kunnen zorgen.

Vanaf 13.30 uur live op VRT (één)
Vanaf 13.40 uur live op Eurosport, vanaf 14.15 uur live op Eurosport 1

Vanaf 16.00 uur is Gent-Wevelgem voor vrouwen live op VRT (Canvas) te zien
Vanaf 16.00 uur is Gent-Wevelgem voor vrouwen live op Eurosport te zien, vanaf 16.45 uur live op Eurosport 1.

Overige koersen

Er is meer: de Ronde van Catalonië is dagelijks van 15.00 uur tot 17.00 uur op Eurosport te zien. La Roue Tourangelle, een koers in Frankrijk, is zondag live vanaf 16.00 uur op Eurosport te zien. De Olympia’s Tour is ook begonnen. Donderdag, vrijdag en zaterdag is van 13.45 uur tot 14.00 uur een samenvatting te zien van de dag ervoor. Op zondag zijn er om 20.15 en 20.30 uur twee uitzendingen.