Als Mathieu van der Poel ergens binnenkort aan de start verschijnt, is het niet moeilijk om hem te herkennen. De 28-jarige alleskunner zal in het wit met regenboogkleuren meedoen aan alle weg- en crosswedstrijden. In Etten-Leur liet Van der Poel alvast zien hoe hij het komende jaar op de weg erbij rijdt.

Van der Poel deed mee aan de Profronde van Etten-Leur en verscheen in een witte broek aan de start. Dat doet hij wel vaker. Met succes, overigens: die legendarische editie van de Amstel Gold Race won hij bijvoorbeeld in een witte broek. In het begin werd er nog gezegd en geschreven dat Van der Poel (toen rijdend in het rood-wit-blauw als kampioen van Nederland) in een witte broek meedeed omdat hij dan makkelijker te herkennen was uit de lucht. Tegenwoordig is het vooral een fashion-ding en draagt hij de witte broek als het mooi weer is.

En waarom ook niet? Er zijn voor- en tegenstanders van de witte broek, maar één ding staat vast: Mathieu van der Poel kan het prima hebben. Kijk maar deze plaatjes… Of we Mathieu van der Poel nog vaak in actie gaan zien dit jaar is maar de vraag. Hij zal enkele wedstrijden op de mountainbike rijden en mogelijk slechts een paar op de weg. De hoofdprijs is immers al binnen.