Van 12 tot 15 juni organiseert Rapha in Amsterdam de ‘Women Wheel Power’. Een evenement met diverse workshops, demonstraties en fietstochten voor alle vrouwen met een passie voor de racefiets. Van een lezing van Rapha Designer Maria Olsson tot een unieke ochtendrit en een bike fitting workshop. Alle events zijn volledig gericht op vrouwen en deelname is gratis! 

Rapha: ”Als je naar de fietspaden van Nederland kijkt zie je dat vrouwelijke renners steeds meer in aantal toenemen. Het zijn niet alleen de mannen die in lycra rondrijden, het aantal vrouwen groeit met de dag. Ze kruipen in het zadel en genieten van de adrenaline rush en het plezier dat wielrennen geeft. Jong, oud, zwanger, single, getrouwd, moeders, dochters, ondernemers, oma’s, vrienden en familieleden. In de stad of op het platteland. Fietsen is voor iedereen!”

Om te vieren dat steeds meer vrouwen voor de fietssport vallen organiseert Rapha een ‘Wicked Women’s Week‘ in Amsterdam genaamd Women Wheel Power. Een week vol leuke en sportieve activiteiten voor vrouwen met een passie voor de racefiets. Vier dagen lang zijn er diverse tochten en evenementen waaraan je kan deelnemen. De ‘Rapha rides’ zijn voor alle niveau’s, dus geen zorgen als je pas net begonnen bent of nog niet zoveel ervaring hebt met groepsritten.

Benieuwd naar alle activiteiten? Hieronder zie je het volledige programma.

Woensdag 12 juni: Bike Workshop

Wat: workshop van Chris McKenney van SRAM
Waar: Rapha Clubhouse (Wolvenstraat 10, Amsterdam)
Aanvang: 19:45 – start om 19:00

Op woensdag 12 juni kan je deelnemen aan een unieke workshop van Chris McKenney van SRAM. Hij geeft je uitleg over hoe je jouw fiets in topconditie kan houden én wat je moet doen als je tijdens een fietstocht een mechanisch probleem ervaart. De workshop is voor alle niveaus en voor elk type fietser. Je krijgt o.a. uitleg over de remmen, wielen/banden en versnellingen.

Donderdag 13 juni: Wheel Power Chasing the Sunrise

Wat: ochtendrit van 50km
Waar: omgeving Amsterdam
Startlocatie: Rapha Clubhouse (Wolvenstraat 10, Amsterdam)
Aanvang: 5:45 – start om 6:00

Op donderdag 13 juni staat er een (hele) vroege rit op de planning langs de mooiste plekjes rondom Amsterdam, inclusief zonsopgang! De route gaat o.a. van het prachtige water van het Markermeer naar het Muiderslot. Samen geniet je hier met wat te eten en drinken van de zonsopgang. Na het nemen van voldoende foto’s gaat de rit weer verder richting de stad en ben je op tijd terug om aan je werkdag te beginnen of nog lekker van de stad te genieten.

Donderdag 13 juni: Bike Fitting introductie

Wat: bike fitting demonstratie en workshop
Waar: Rapha Clubhouse (Wolvenstraat 10, Amsterdam)
Aanvang: 19:00 – start 19:15.

Een bike fitting betekent meer dan alleen het meten van je lichaam en het frame. Iedereen is anders gebouwd en heeft ook andere voorkeuren. De meeste bike frames zijn verkrijgbaar in een maat XS, S, M, L en XL, het zou handig zijn als alle fietsers ook deze 5 maten hebben, maar het tegendeel is waar. Gelukkig kan je ontzettend veel aanpassen aan je fiets. Op donderdag 13 juni krijg je hier alle uitleg over. Je leert hoe je jouw fiets beter kan afstellen om meer comfortabel te kunnen fietsen.

Anno Pieterse geeft daarnaast ook nog een demonstratie over het correct afstellen van je zadel. Dit is iets wat bij veel vrouwen nog een dingetje is, waardoor fietsritten onnodig oncomfortabel zijn. Hij laat je zien wat je kan doen om je zadel – naar jouw persoonlijke behoeftes- af kunt stellen.

Donderdag 13 juni – Product Talk

Wat: product bespreking met Rapha Designer Maria Olsson
Waar: Rapha Clubhouse (Wolvenstraat 10, Amsterdam)
Aanvang: 19:00 – start +/- 20:00
Ter info: De Bike Fitting workshop is eerst, daarna volgt de Product Talk met Maria. Alleen bij de Product Talk aanwezig zijn kan ook, dit zal rond 20:00/20:15 starten. 

Zoals je hier hebt kunnen lezen, heeft Rapha een nieuwe reeks bibshorts voor vrouwen op de markt gebracht. De Souplesse Detachable Bib Shorts, de Women’s Cargo Bib Shorts en de Women’s Core Cargo Shorts (onze review lees je hier). Maria Olsson is womenswear designer bij Rapha en zij vertelt je alles over het drie jaar durende proces waarin deze bibs ontwikkeld zijn. Van de eerste tekeningen tot het uiteindelijke resultaat. Je komt alles te weten over de unieke zemen, het verschil tussen mannen en vrouwen bibs, het uitgebreide testproces en meer. Uiteraard mag je Maria ook vragen stellen!

Zaterdag 15 juni – Wheel Power Saterday Ride

Wat: inspirational bike ride
Waar: omgeving Amsterdam
Startlocatie: Rapha Clubhouse (Wolvenstraat 10, Amsterdam)
Aanvang: 9:30 – start 10:00

Om de lokale community van Rapha te vieren, zijn álle vrouwen op zaterdagochtend welkom om deel te nemen aan een ‘inspirational bike ride’ rondom Amsterdam. Van prachtige bloemenvelden naar de duinen en de kust. Halverwege is er tijd voor een koffiestop en na afloop kan je genieten van een hapje en drankje in het Rapha Clubhouse.

Wil je aan één of meerdere events/rides deelnemen?
Schrijf je hier in: https://ti.to/rapha-europe/women-wheel-power