Het is er weer voor….lekker veel buiten fietsen. En dankzij de zomertijd kunnen we ook ’s avonds weer een uurtje meepakken. Genoeg kans om kilometers te maken dus. En al die ritjes kun je natuurlijk prima bijhouden in Strava, je eigen digitale fietsdagboek. En je wist het misschien niet, maar we hebben onze eigen Pedala Strava Club voor alle fietsende vrouwen. Pedalamag heten we op Strava.

Zin om mee te doen? Meld je dan direct aan op strava.com/clubs/pedalamag.
Zo kun je op een leuke manier zien waar je staat, vergeleken met je medefietsers. Strava houdt namelijk leuke ranglijstjes bij van alle activiteiten van de rensters in de club. Je ziet wie er afgelopen tijd het meest heeft gefietst, of het meeste hoogtemeters heeft gemaakt.

Strava?

Voor wie nog geen Strava gebruikt een kleine uitleg. Strava is een app die bijhoudt hoeveel, hoelang en hoe hard je fietst. Voor een rit zet je hem aan, na een rit stop je hem, waarna allerlei interessante info over je rit naar je profiel op Strava gestuurd wordt. Dan kun je bijvoorbeeld zien wat je gemiddelde snelheid was, of hoeveel hoogtemeters je hebt gemaakt. Ook kun je proberen QOM te worden, Queen Of the Mountain….de snelste op een bepaald traject van je fietsrit, een segment genoemd.

Via de app kun je ook andere fietsers volgen….en zij jou. Daarbij kun je anderen een complimentje (Kudo) geven als je vindt dat ze die verdienen na een goede rit. Nog leuker is het om zelf kudos te ontvangen. In een Strava club zie je alle fietsritjes van de clubleden verzameld. Het is gratis, vrijblijvend en alleen voor de leuk. En het kan heel inspirerend werken. In de club kun je ook afspraken maken voor een gezamenlijk ritje of discussiëren/vragen stellen.