Annemiek van Vleuten is vandaag in haar ‘achtertuin’ de nieuwe Nederlands kampioen tijdrijden geworden! Ze was een indrukwekkende anderhalve minuut sneller dan de nummer twee: Ellen van Dijk. De derde plaats is voor Anna van der Breggen. 

Annemiek heeft met overmacht gewonnen door het 31,8km lange parcours tussen Ede en Otterlo in 39 minuten en 14 seconden af te leggen. De wereldkampioene van 2017 en 2018 was daarmee in Ede veel sneller dan alle anderen. Ellen van Dijk, de winnares van vorig jaar, werd tweede en was ruim anderhalve minuut langzamer: 40.49. Het brons ging in 41.03 naar Anna van der Breggen.

Annemiek: “Het was misschien wel mijn beste tijdrit ooit. De parcoursen in Innsbruck en Bergen waar ik wereldkampioen werd liggen me natuurlijk meer, maar het ging vandaag wel heel erg lekker. Ik voelde het bij het inrijden al, ik haalde heel gemakkelijk de wattages die ik vooraf wilde halen. Ik heb ook wel twee keer zo vaak op de tijdritfiets getraind in vergelijking met vorig jaar, ik was erop gebrand hier goed te presteren. Het was mijn eerste tijdrit van het jaar, een moment om in de regenboogtrui te rijden. Dat ik dan zo ruim weet te winnen, is heel fijn. We hebben altijd sterke concurrentie in Nederland en dan kan ik uit dit resultaat veel vertrouwen halen.”