Het Franse merk Café du Cyclist staat bekend om haar stijlvolle fietskleding met voornamelijk jerseys en bibs in het assortiment. Maar vanaf vrijdag verkoopt het merk ook zonnebrillen, die speciaal gemaakt zijn voor fietsers. 

Draag jij een speciale fietsbril of vind je een zonnebril net zo makkelijk? Het grote voordeel is natuurlijk dat je de zonnebril ook buiten het fietsen om kunt dragen. Met een fietsbril naar het strand is immers niet zo charmant. Hoe dan ook, Café du Cyclist heet nu een speciale fiets-zonnebril ontworpen die óók naast de fiets erg stijlvol en handig zijn.

Deze allereerste zonnebril is ontstaan door een samenwerking met onafhankelijke oogspecialist Article One. Het doel was om elegante zonnebrillen te ontwerpen die niet alleen goed zijn voor de ogen, maar ook heel comfortabel zitten én tijdens hoge snelheden gedragen kunnen worden. Met succes, want de zonnebrillen van Café du Cycliste zijn gemaakt van duurzaam en lichtgewicht polymeer. Ze hebben verstelbare neuspads en grippers aan de binnenkant van de pootjes voor de beste pasvorm en optimaal comfort. Het merk geeft zelfs aan dat ‘one pair fits all’, de zonnebril zou dus bij ieder gezicht moeten passen.

Voor tijdens en ná het fietsen
Verder heeft de zonnebril gepolariseerde lenzen van Divel, die in Italië worden gemaakt. Deze lenzen blokkeren 100% van de UVA en UVB stralingen en voorkomen daarnaast ook schittering. En de anti-reflecterende behandeling aan de binnenkant van het glas zorgt voor een zeer helder zicht. Dit is natuurlijk niet alleen ideaal voor tijdens het fietsen, maar ook voor tijdens het autorijden, een dagje strand, vakantie, noem het maar op. 

Voor Remi Clermont, medeoprichter en creatief directeur van Café du Cycliste, was de nieuwe onderneming trouwens een logische stap: “toen Article One de samenwerking suggereerde, was het een eenvoudige beslissing. Als merken delen we dezelfde waarden: het produceren en nastreven van de hoogste kwaliteit van producten die stuk voor stuk in Europa zijn gefabriceerd. Producten met een uitgesproken stijl en die geschikt zijn voor verschillende doeleinden. Dus niet alleen fietsen, maar ook andere sportieve activiteiten. Het resultaat voldoet ruimschoots aan onze verwachtingen.”

Article One x Café du Cycliste

De Article One x Café du Cycliste zonnebrillen zijn verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: oranje, grijs en zwart. Alledrie met de herkenbare blauw gestreepte details op de siliconen oorkussens. Ze zijn vanaf deze vrijdag beschikbaar via de website: www.cafeducycliste.com.