Liv Cycling, het fietsmerk dat zich specifiek op vrouwen richt, brengt de nieuwe Pique 29-serie op de markt. Dit is de eerste off-roadfiets van Liv Cycling met 29-inch-wielen. Bij dit model draait het vooral om snelheid en wendbaarheid. Zeer geschikt dus voor vrouwen die prestatiegericht zijn en graag de vaart erin houden tijdens langere tochten! 

“De nieuwe Pique 29-serie is ontworpen voor crosscountry-rijders die boven op het podium willen staan en endurance-rijders die graag snelheid maken. Deze fiets is ongelooflijk wendbaar en kan steile beklimmingen prima verteren. Tegelijkertijd behoudt hij z’n snelheid op gruizig en technisch terrein”, zegt Ludi Scholz, global bicycle categorymanager bij Liv.

Kenmerkend is de crosscountry-geometrie die geoptimaliseerd is om snel te kunnen rijden, te accelereren en door bochten te sturen. Ook van de vrouwspecifieke vering is veel werk gemaakt. Om tot het optimale resultaat te komen, heeft Liv haar 3F-ontwerpfilosofie toegepast. Er is gebruikgemaakt van een schat aan data over de lichaamsbouw, lengteverschillen, spieractiviteit en krachtoutput van vrouwen. Vervolgens is de Pique 29 vanaf nul ontworpen.

Prototypes zijn verbeterd met behulp van feedback van atleten die aan Liv zijn verbonden. Eén van hen is Kaysee Armstrong van Liv Racing. Kaysee: “In de Sea Otter, afgelopen voorjaar, heb ik voor het eerst met de Pique 29 gereden. Sindsdien heb ik daar al mijn wedstrijden op afgewerkt. Ik ben ontzettend onder de indruk van de prestaties, fit en handling van de fiets. De nieuwe Pique 29 reageert sneller dan elke andere fiets waarop ik heb gereden. Hij is wedstrijdgericht en maakt het gemakkelijk om op verschillende ondergronden te rijden. Met 29-inch-wielen, een licht design en andere high-performance features is deze fiets in de wedstrijdsport een absolute game-changer.”

Geoptimaliseerd voor snelheid en prestaties 

Er zijn twee verschillende varianten. De Pique Advanced Pro 29-modellen hebben een frame, stuur en wielset van carbon. De fiets is daardoor ultralicht. De Pique 29-modellen hebben een volledig aluminium (ALUXX-SL) frame. Dat is eveneens behoorlijk licht en stijf en biedt een aangename rit, terwijl de aanschafprijs in een instapcategorie ligt.

De Pique 29 Advanced Pro is uitgerust met:

  • Zowel voor als achter een veerweg van 100 millimeter
  • Maestro-vering met een zwevend draaipunt dat zich tijdens het inveren verplaatst
  • het FOX Live Valve System, een elektrisch geregelde vering en demping.
  • Sensoren op de vork en demper, deze bepalen tijdens de rit in welke mate vering gewenst en stellen het systeem daar automatisch op in.
  • Trunnion-mount schokdemper voor een soepele rit

Dit alles zorgt voor effectieve vering op álle terreinen, het benut krachten efficiënter en absorbeert grote hobbels en kleine oneffenheden op de trails beter. Rijders kunnen zich volledig concentreren op het parcours dat voor hen ligt, wat vooral voordelig is in wedstrijdsituaties waarin elke seconde ertoe doet.

Handgemaakt frame voor meer efficiëntie

De Pique 29 Advanced Pro-modellen zijn handgemaakt van Advanced Grade Composite. Die materiaalkeuze heeft geresulteerd in een ultralicht frame en extra stijfheid. Bij de bovenste rocker-arm is gekozen voor het nieuwe Advanced Forged Composite dat sterker en stijver is en het totaalgewicht verlaagt. De gehele Pique 29-serie heeft een crosscountry-specifieke dropper post met een diameter van 30,9 millimeter. Rijders zijn daarmee in staat de zadelpen in hoogte te verstellen en het zwaartepunt op steiler terrein te verlagen. Het zadel heeft een geïntegreerde Uniclip waaraan bijpassende fietsaccessoires bevestigd kunnen worden. Bij alle framematen (XS-L) biedt de onderbuis plaats aan een bidonhouder.

Geschikt voor de meest lastige beklimmingen

De Pique 29-modellen kunnen zelfs de meest lastige beklimmingen aan en zorgen voor maximale trapefficiëntie. Dat komt onder andere door de montage van het PowerCore bottom bracket dat voor uitstekende overbrenging van de trapkracht zorgt. Er gaat zo nauwelijks energie verloren. De Pique 29 heeft een OverDrive-stuur voor nauwkeurig stuurgedrag en op de Advanced Pro-modellen zitten XCR Carbon Wheel Systems. Deze sterke wielsets zijn duurzaam en stijf en daarmee geschikt voor veeleisende crosscountry-uitdagingen. Alle modellen in de serie hebben een lichtgewicht painting en zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren en graphics.

De Pique 29 Advanced Pro- en Pique 29-series zijn vanaf september wereldwijd verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie en beschikbaarheid op: https://www.liv-cycling.com/nl/pique-29-series