Ken je dat gevoel, dat wanneer je een product langs ziet komen op de socials je meteen denkt: hebben! Nou, dat gevoel maakte de Stego helm van Scott bij mij los. Een goede reden om deze nieuwe all-mountain helm van Scott eens te proberen.

Blij verrast ben ik bij het openen van de doos. De aangevraagde leger groene helm blijkt ineens paars gekleurd te zijn. Foutje? Geen idee, maar deze Contessa (damesversie) inclusief spikkellak is minstens net zo gaaf. De helm is verkrijgbaar in drie maten en een ruim scala aan kleuren. Van wit tot zwart en daar tussenin dus onder andere deze disco purple mix. 415 gram zien we wanneer de helm het plateau van de weegschaal aantikt.

Bekijken we de helm goed dan zien we vele fraaie details. Zo is de helm zeer luxe afgewerkt. Het binnenwerk is 360 graden verstelbaar en makkelijk door middel van een met rubber omgoten knop bij te draaien. De volledige MIPS-schaal mag niet ontbreken natuurlijk.

De helm komt met een extra vizier in de doos. Dit vervangexemplaar heeft een geïntegreerde GoPro-mount. Mooi! Hoef je niet meer van die lelijke plakkers op je helm te kleven. Het draagcomfort is hoog. Ondanks het riante gewicht. Na een dag lang trails pakken merken we niet op wat betreft drukpunten. De instelbaarheid is goed en de helm blijft goed op zijn plek zitten. Gebruik je het vizier met de GoPro-mount én bijbehorende camera, dan is het geheel wel wat topzwaar. Zeker na wat jumps of wortelpaden schuift de helm langzaam voor m’n ogen.

De Stego Plus, heeft zijn naam mee, want het is een dikke plus qua draagcomfort en afwerking. De prijs is aan de hoge kant in het segment. Heb je wel een kek helmpje!

Scott Stego Plus
Adviesprijs: €199,90

Scott-sports.com