We weten het allemaal, dit jaar vieren we kerst anders dan we gewend zijn. Natuurlijk mag daar van gebaald worden, maar toch zijn er ook wat positieve kanten aan het minder drukke kerstprogramma. Hieronder deel ik 3 activiteiten die nu een stuk makkelijker haalbaar zijn.

Bezorg een persoonlijke boodschap per fiets
Schrijf een kerstkaart, pak een kleinigheidje in of breng wat lekkers met de fiets langs bij je familie, vrienden of kennissen waar je dit jaar niet op bezoek gaat. Je hebt direct een mooi doel om naar toe te fietsen. En je krijgt er ook zelf een goed gevoel van, er is toch niets leukers dan een ander verrassen? Daar wordt over 5 jaar nog steeds over gepraat; weet je nog die ene keer dat je chocolade bonbons langs kwam brengen op de fiets en die door het koude weer zo hard bevroren waren dat opa zijn tand direct afbrak bij het eerste hapje? Grapje ;). Ik heb de weersvoorspellingen gecheckt en zo koud wordt het niet, hooguit nat..

Pak je rust: Languit voor tv veldrijden kijken, of lekker lezen
Het jaar 2020 is een bijzonder jaar, voor iedereen. Waar de ene meer heeft kunnen fietsen door het (tijdelijk) wegvallen van een baan, heeft de ander juist minder kunnen fietsen door het toenemen van werkdruk. Ook fietsten we in 2020 veel meer alleen/in kleine groepen en werden alle sportieve evenementen afgelast. Laten we daarom met kerst tijd nemen om te ontspannen en het jaar te laten bezinken. Plof bijvoorbeeld op tweede kerstdag languit op de bank om live de veldrit van Heusden-Zolder op tv te kijken. Of lees een boek, online blogs of ons magazine Fiets.

Vergeet niet te lachen
Geluk zit in de kleine dingen, laten we niet vergeten te genieten en te lachen. Haal je kersttrui tevoorschijn of ga als kerstvrouw de fiets op. De dames Roelien Janssen en Ina Kremer gingen ons alvast voor. Daar krijg ik zelfs van achter mijn digitaal scherm een glimlach van, laat staan wanneer je deze enthousiaste vrouwen in levende lijve tegenkomt!

Ook Jose Braakman en Marja Leek toverde tijdens hun fietstocht over de MTB routes van Ermelo en Hardewijk heel wat smiles bij de mensen op het gezicht. Een cadeautje voor de dames zelf én iedereen die ze gespot heeft. Waar ze deze kerstoutfit scoorde? De pakjes bestelden ze op AliExpress en de mutsen maakten ze zelf. Hoe we deze kerstvrouwen het beste aanmoedigen? Go Go Go, Merry Christmas!

Heb je zelf nog leuke kerstfietsfoto’s? Mail ze naar redactie@fiets.nl of deel ze via de Insta-pagina van Pedala!

Bovenstaande foto’s zijn met toestemming van alle kerstvrouwen gedeeld!