De renner van Sky moet in het baanwielrennen voor een medailleoogst zorgen.

“Met alle respect voor de Tour de France: dat is een jaarlijkse wedstrijd, terwijl de Spelen in Londen een eenmalige gebeurtenis zijn in ons sportleven”, zegt teammanager David Brailsford van Sky, die tevens bondscoach is van de Britse baanrenners, tegen Cyclingnews.

“In het ideale geval combineren we de Tour en de Spelen, maar als we moeten kiezen, opteren we voor de Spelen. Dat is ook wat onze sponsor Sky van ons verlangt.”

De 31-jarige Wiggins won in juni het Critérium du Dauphiné. Vorige week stapte hij af in de Tour omdat hij zijn linkersleutelbeen brak bij een valpartij.

Cavendish

De Tourdeelname voor Mark Cavendish in 2012 staat niet op losse schroeven, omdat de sprinter normaal gesproken alleen in de wegwedstrijd in actie komt in Londen. Begin augustus kondigt Cavendish hoogstwaarschijnlijk aan dat hij HTC-Highroad verruilt voor Sky.

Overigens meldt Wiggins op zijn Twitterpagina dat hij op 20 augustus aan de start zal staan van de Ronde van Spanje, ter voorbereiding op de WK tijdrijden.

“Eigenlijk mis ik naast het restant van de Tour de France alleen de nationale kampioenschappen tijdrijden en de Ronde van Groot-Brittannië.”

In het nieuwe magazine van NUsport staat een interview met David Brailsford. Het nummer ligt sinds dinsdag in de winkels en is online bestelbaar.

© NUsport