Shimano introduceert een speciale versie van de populaire 10-speed Ultegra groep: de Ultegra SL.  Naast een nieuwe kleur – ‘Ice Grey’ – is de groep bijna 100 gram lichter dan de standaard Ultegra groep.

De ‘Ice Grey’ dubbel crankset (52-39T en 53-39T) is 35 gram lichter dan de huidige versie; de gewichtsbesparing zit vooral in de kettingbladen die prachtig gefreesd zijn. Naast een dubbel crankset zal er ook  een triple crankset met 52-39-30 tanden aangeboden worden.

En er is nu een specifiek Ultegra Compact crankstel: 50-34T, te koop in de twee kleuren standaard ‘zilver’ en ‘Ice Grey’. De Ultegra cranks hebben Hollowtech II technologie – de rechtercrank zit ‘vast’ op een as- en uiteraard Shimano Hyperdrive technologie ( speciale vertanding voor sneller en gemakkelijker op- en afschakelen).

De cranks zijn er in 165, 170, 172.5 en 175 mm. De ‘Ice Grey’ Dual Control Levers (-43g), achterderailleur (-9g)- zie foto- en remhoeven (-10g) -zie foto- zijn afgeslankt door het gebruik van lichtere materialen. Binnenkort volgt een uitgebreidere test in FIETS.

Binnen de Ultegra SL groep zijn er nu ook bijkleurende wielen!