Lange tijd was zelfs onzeker of de drievoudig winnaar wel kon deelnemen aan de Tour, omdat hij zich moet verantwoorden bij het internationaal sporttribunaal CAS voor een vermeende dopingzaak.

Omdat de behandeling van die zaak is uitgesteld van juni naar augustus kan de renner van Saxo Bank in juli meedoen aan de Tour. “Op dit moment weet ik nog niet of ik van start ga”, verklaart Contador echter in gesprek met radiozender Cadena SER.

Topconditie

“Ik doe alleen mee aan de Tour als ik in topconditie ben en vol voor een vierde overwinning kan gaan. Deze Giro was erg zwaar. Het was één van de zwaarste slotweken in een grote ronde. Het herstel van mijn lichaam heeft prioriteit.”

Hoewel Contador nog niet zeker weet of hij in de Vendée op zijn fiets stapt, weet hij wel al wie zijn mogelijke grootste concurrent wordt. “Er zijn altijd verrassingen, maar het kan niet anders of Andy Schleck is dan mijn sterkste uitdager. Maar ik laat me niet op voorhand afschrikken door zijn tegenstand.”

Spaans kampioenschap

Gezien zijn deelname aan de Giro zal Contador niet in actie komen in de Ronde van Zwitserland of Dauphiné Libéré, de voorbereidingskoersen voor de Tour.

”Ik wil hem graag aan de start zien bij de nationale kampioenschappen op de weg en bij het tijdrijden”, zei zijn ploegleider Bjarne Riis tegen Deense persbureau Ritzau. ”Maar nu moet hij eerst relaxen.”

© NUsport/ANP