In Londen wordt jaarlijks de Bespoked Handmade Bike Show georganiseerd. Voor iedereen die niet van ‘dertien in een dozijn’ fietsen houdt de ‘place to be’. Ieder jaar wordt die beurs door bouwers gebruikt om hun nieuwe modellen te lanceren. Zo zagen we deze Engels/Italiaanse Spoon Sestriere Scandium. Schitterend in al z’n eenvoud!

Deze fiets is helemaal custom te bestellen, onder de 5000 euro, inclusief draadloos schakelen, carbon wielen en een luxe carbon afmontage qua onderdelen. Jij bepaalt uiteindelijk welke onderdelen dat worden. Dit bedrag is nog wel exclusief importheffing en verzendkosten. Je bepaalt zelf hoe de Sestriere gespoten wordt, bij Spoon kunnen ze je helpen met geweldige designs.

Spoon Sestriere Scandium

Het frame van je Sestriere Scandium wordt uiteindelijk met de hand gemaakt in Italië, van triple-butted scandium buizen. Dit materiaal is lichter en stijver dan aluminium. Wil je hem kopen, dan moet je wel even een bezoekje brengen aan het Spoon hoofdkantoor, iets ten zuid-westen van Londen, waar in een drie uur durende fitting sessie de perfecte maat voor jouw nieuwe frame wordt bepaald. Je kunt tegenwoordig ook terecht in Montgenèvre in de Franse Alpen, waar ze ook een kantoor met bikefitters hebben.

Hoewel 5000 euro ontegenzeggelijk een hele smak geld is, valt dat relatief nog mee als je het vergelijkt met wat de grote merken tegenwoordig voor ‘off the shelf’ fietsen durven te vragen. Je kunt overigens ook alleen een frame laten maken, dat kost je minder dan 2000 euro. Je kunt in ieder geval helemaal losgaan qua kleurtjes en designs.

Hieronder en voorbeeld van hoe een volledig opgebouwde Spoon Sestriere Scandium er uit zou kunnen zien:

Frameset: Spoon Sestriere Disc, custom fit en geometry (indien nodig).
Vork: Columbus Futura Disc (carbon) voor flatmount discbrakes
Balhoofdset: Deda, upgradeable naar Chris King Inset 2
Stuurpen: Deda Superzero
Stuur: Pro PLT Carbon
Zadelpen: Pro Vibe Carbon 27.2 400mm met 25mm setback
Bottom Bracket: SRAM Dub 68 BSA
Groepset: SRAM Rival AXS 2x
Wielset: Zipp 303S
Banden: Pirelli Zero Race 28mm
Zadel: Pro Logo Dimension t4.0 143
Stuurlint: Pro Race Comfort zwart

Meer informatie: spooncustoms.com