Daarbij brak hij zijn oogkas en liep hij een hersenschudding op. Na drie dagen in een Italiaans ziekenhuis werd hij naar Nederland vervoerd.

Slagter zegt over het groene licht van de artsen dat hij geen beter nieuws kon krijgen. “Af en toe had ik nog hoofdpijn, maar de doktoren zagen geen enkele belemmering om weer te gaan fietsen. Het kriebelde al dik een week.”

Slagter herinnert zich van de val, die veroorzaakt werd door een mislukte bidonafgave door een Euskaltel-verzorger, weinig. “Ik zag een verzorger van Euskaltel met bidons staan en maakte een handgebaar dat ik er een wilde.”

Wazig

Verder is de herinnering van Slagter wazig. “Het enige dat ik weet, is dat ik een zwieper kreeg. Vervolgens werd ik wakker met dokter Wielink naast me.”

Slagter hoopt nu op deelname aan de Vuelta, maar weet nog niet hoe zijn ploeg daar over denkt. “Ik wilde mijn eerste jaar graag een grote ronde rijden. De eerste kans is heel ongelukkig voortijdig geëindigd. En zo vroeg, dat doet best wel pijn. Ik wil me dit seizoen echt nog een keer tonen.”

© Novum