Heb je een PRO-stuurpen op je fiets? Let dan goed op: een aantal modellen heeft kans op scheurvorming. Controleer snel of jouw stuurpen onder de terugroepactie valt met dit stappenplan.

Shimano roept een bepaalde serie stuurpennen terug. Er is gebleken dat in het klemgedeelte rond de stuurbuis scheuren kunnen ontstaan. Daarom adviseert Shimano dringend om niet meer te fietsen als jouw fiets van zo’n stuurpen voorzien is. Je herkent ze eenvoudig aan de opvallende, zilveren V op de voorkant en de bouten van de stuurklem die met de kop naar achter wijzen.

Controleer je stuurpen

Niet alle stuurpennen uit deze serie zijn (mogelijk) defect, Shimano heeft een stappenplan opgesteld waarmee je kunt controleren of jouw stuurpen onder deze terugroepactie valt.

Stap 1: is de stuurpen gekocht in of na mei 2020?

Ja: ga verder met stap 2
Nee: de stuurpen is ok

Stap 2: heeft de stuurpen een AL7075 markering aan de onderkant?

Ja: ga verder met stap 3
Nee: je stuurpen is defect, neem contact op met je dealer voor vervanging of terugbetaling

Stap 3: verwijder het stuur en zoek naar de tweelettercode aan de linkerkant van de stuurklem. Staat daar één van de volgende codes: FF, FI, FC, FG, FA, EF, EK, EE, ED, EH?

Ja: je stuurpen is defect, neem contact op met je dealer voor vervanging of terugbetaling
Nee: de stuurpen is ok

Valt je stuurpen onder de terugroepactie, gebruik deze dan niet meer en neem contact op met de winkel waar je de stuurpen hebt gekocht. Zij zullen het product omruilen of de aanschafprijs terugbetalen. Voor een complete lijst van de betreffende productcodes en contactgegevens over deze terugroepactie verwijzen we je door naar de PRO-website.