Shimano blijft druk bezig met het vernieuwen van hun onderdelengroepen, deze keer waren de Deore- en Deore SLX-groepen aan de beurt. En cyclocross nieuws!

Deore is 10-speed geworden, waardoor alle mountainbikegroepen van Shimano nu 10-speed zijn. Ook de schijfremmen zijn verbeterd, met een goede modulatie en eenvoudig onderhoud. Deore SLX was al 10-speed, maar nu zijn de schijfremmen op de schop gegaan. Zo bieden de nieuwe SLX-remmen betere prestaties, door het koelsysteem wat oververhitte schijven moet voorkomen. Dit wordt bereikt door remblokken met koelvinnen, wat lijkt op het systeem dat de XTR allmountain-remmen hebben. Remschijven zijn er in 160, 180 en 203 millimeter. De Deore- en Deore SLX-groep zijn vanaf juni verkrijgbaar.

Voor de cross zijn er nieuwe onderdelen ontwikkeld, de CX50- en CX70-series. Beide onderdelenseries bestaan uit een crankstel en cantilever remmen. CX70 is de high-end serie, met een Hollowtech II-crankstel (46-36T) en cantilever remmen met remschoenen waarvan de toe-in is in te stellen. CX50 is verkrijgbaar vanaf augustus, CX70 staat voor oktober gepland. Net op tijd voor het crossseizoen!